07 Haziran 2016 12:29

Adana'da genç inşaat mühendisleri baret taktı

İMO Adana Şube’de düzenlenen mezuniyet töreninde genç mühendisler rozet ve mesleğin simgesi olan baret taktı.

Paylaş

İnşaat Mühendisleri Adana Şubesinde yapılan törende açılış konuşmasını yapan İMO Adana Şube Başkanı H.Çağdaş Kaya, inşaat mühendisliği mesleğinin dünyanın en eski mühendisliklerinden ve aynı zamanda en saygın mesleklerden biri olduğunu vurguladı. Öğrencilerin mezuniyetten sonra hayatın önemli bir yol ayrımına girdiğini belirten Kaya, “Mesleğimiz, toplumun her kademesindeki kişi ve kurumları doğrudan etkilemekte ve dolayısıyla bu mesleğin icracısı olan bizlere önemli sorumluluklar yüklemektedir. Biz inşaat mühendisleri, bir başka ifadeyle toplumun yapıcılarıyız. Toplumsal yarar ilkesi, etik anlayış, erdemli davranış,  mesleğimiz boyunca vazgeçilmezimiz olmak zorundadır. Böyle olduğu sürece de kazanan insanlık olacaktır. Yolunuz açık olsun” dedi.

MİLLETVEKİLİ TÜMER MESLEKTAŞLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Kaya’dan sonra söz alan İMO Adana Şube Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise, inşaat mühendisliği mesleğinin bilimsel verilere dayanan, toplumun özgür ve çağdaş bireyler olarak bir arada yaşamasını sağlayan önemli bir meslek olduğunu vurguladı. Tümer, şöyle konuştu: “ İMO, kendi üyelerinin geleceği konusunda, onların mesleki gelişmelerini sağlama yolunda katkı koyarken aynı zamanda toplumsal sorunlara da eğilmektedir. Bu nedenle, Türkiye’nin aydınlık geleceği için odamıza sahip çıkacağız”

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Yeni mezunlar adına konuşan, genç-İMO 4. Sınıf Temsilcisi Mazlum Sevincek ise genç-İMO’nun inşaat mühendisliği öğrencilerini, TMMOB ilkelerince tanımlanmış olan ‘Toplumcu Mühendis’lik” etiği çerçevesinde, gerek teknik, gerek sosyal olarak toplum yararına hizmet veren mühendisler olarak yarına hazırlamayı hedeflediğini belirtti. Sevincek, “Bu bir veda konuşması değil; yarınlarımız bu binanın koridorlarında saklı.  Mezun olan biz genç mühendisler, İMO içerisinde toplumsal ve mesleki mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi A.Berdan Dinçyürek yönetiminde salonda hazır bulunanlar, etik değerlere vurgu yapan inşaat mühendisliği yeminini hep birlikte seslendirdi. Törenin ardından mezun olan mühendislere inşaat mühendisliği mesleğinin simgesi olan baret ve rozet takıldı. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Orman Bakanlığı, ‘Faili Veysel’ pankartından rahatsız oldu

SONRAKİ HABER

Tarsus Gezi davasında ceza yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...