07 Haziran 2016 11:15

'Asker, öldürürken rahat olsun’ tasarısı Meclis'e gönderildi

Askerlerin yargılanmasını da MİT yasasında olduğu gibi Bakanlar Kurulu iznine bağlayan tasarı AKP tarafından hazırlanarak meclise gönderildi.

Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı, askerlerin yargılamasında kökten değişikliğe gidiyor. Meclise gönderilen yasa tasarısına göre askerler, terörle mücadeleden kaynaklı silah kullanma yetkisini aşma, işkence, kötü muamele gibi konularda suçlanmaları halinde Başbakan ve Milli Savunma Bakanı’nın izniyle yargılanabilecek. Tasarının dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında onaylandığı düşünülüyor.

Cizre, Sur, Silopi Yüksekova gibi birçok il, ilçe ve merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve şiddetli saldırıların yaşandığı kentlerde işkence, infaz ve kötü muameleyle gündemde olan askerlerin yargılamasını engelleyecek tasarı, Şubat ayında hazırlanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı’nın hazırlayıp Adalet Bakanlığı’na sunduğu taslakta, ‘terörle mücadalede görevli tüm TSK mensuplarının izne bağlı olarak yargılanabilmeleri’ yönünde düzenleme yapıldı.

ÖNCE BAKANIN SONRA BAŞBAKANIN İZNİ GEREKİYOR

Tasarıya göre, Milli Savunma Bakanı’nın onayı alındıktan sonra ilk aşama tamamlanmış olacak. Başbakan’ın da onayı ile TSK mensuplarının yargılanması mümkün olabilecek. Milli Savunma Bakanı, “Bu suçlama haksız” diyerek, soruşturmaya izin vermezse dosya bakandan dönmüş olacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Hayri Tunç'a 2 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Orman Bakanlığı, ‘Faili Veysel’ pankartından rahatsız oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...