02 Mayıs 2012 08:27

Adıyaman'da TPAO’nun özelleştirilmesine tepki

Adıyaman’da Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen 1 Mayıs mitingi için Kız Meslek Lisesi önünde toplanan emekçiler, Sakarya Caddesi’ne yürüdü.Adıyaman İşsizler Derneği, AKAY DER (Adıyaman Kadın Yaşam Derneği), Tüm Köy Sen Adıyaman Temsilciliği ve Özgür Eğitim Sen üyeleri Adıyaman&rs

Adıyaman'da TPAO’nun özelleştirilmesine tepki
Paylaş
Metin Alan

Adıyaman İşsizler Derneği, AKAY DER (Adıyaman Kadın Yaşam Derneği), Tüm Köy Sen Adıyaman Temsilciliği ve Özgür Eğitim Sen üyeleri Adıyaman’da ilk kez 1 Mayıs kutlamalarına katıldı.

Karayollarında çalışan Yol İş üyesi işçilerin "İş ekmek özgürlük" pankartı ile kitlesel olarak katıldığı mitingde Emek Gençliği üyelerinin kitlesel ve coşkulu katılımı dikkat çekti. Emek Gençliği üyeleri YGS’den dolayı yaşanan intiharları protesto için üzerinde ‘YGS bizi öldürdü’ yazılı kefenler giyerek yürüdü.

Miting alanında tertip komitesi adına ilk konuşmayı yapan Petrol İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Zeynal Eroğlu, AKP hükümetinin TPAO’yu özelleştirmeye hazırlandığını, buna canları pahasına izin vermeyeceklerini söyledi. “Bakanlar Kurulunda imzaya açılan yeni tasarı ile Petrol Kanunu’nun birçok maddesi değişiyor. AKP hazırladığı değişiklikle Türkiye’nin önemli bir kuruluşu olan ve 1954 yılından beri büyük hizmetler veren TPAO’yu yok edecek” diyen Eroğlu, “Söz konusu yasayla petrol arama ve dağıtımı da dahil TPAO eliyle yapılan tüm hizmetler yerli veya yabancı sermayeye devredilecek. Bu yasayla hem yer altı zenginliklerimiz uluslararası tekellere peşkeş çekilecek, hem de taşeron eliyle güvencesiz, geleceksiz ve sendikasız çalışma dayatılacaktır” şeklinde konuştu.

Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Hediye Kılınç ise yaptığı konuşmada, hükümetin kapsamlı saldırı yasalarıyla emekçilerin sesini boğmaya çalıştığını, Kürtler üzerindeki baskı ve katliamların bu hükümet zamanında daha da yoğunlaştığını, kamu emekçilerine yönelik şiddet olaylarında artış yaşandığını, çalışma yaşamında hiçbir hükümetin cesaret edemediği yasaları bu hükümetin yasalaştırdığını belirterek, bu saldırılara sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.

1 Mayıs kutlamalarına Sendikal Güç birliği Platformu (SGBP) adına katılan Petrol İş Sendikası MYK Üyesi İbrahim Doğangül ise yaptığı konuşmada kendilerinin de bağlı olduğu Türk İş’in konuşma metninde anlaşma sağlanamaması bahanesiyle, emekçilerin 1 Mayıs’ı birlikte kutlamalarını engellemeye çalıştığını, bundan dolayı Türk İş’i kınadığını söyledi. Kürt sorununda hükümetin çözümsüzlüğü dayattığını belirten Doğangül, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümünü talep ettiklerini vurguladı.

Eğitim Sen çocuk halk oyunları ekibinin Kürtçe ezgiler eşliğinde gerçekleştirdiği folklor gösterisinin büyük beğeni topladığı miting, Çarnewa’nın seslendirdiği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.
(Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bendeniz efendim Piçim

SONRAKİ HABER

Gençler gelecekten kaygılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...