07 Haziran 2016 10:17

Kobanê'de oynayamadığı oyununu Cizre'de sahneleyecek

'Gezi'den Rojava'ya giden yol' oyununu Suruç katliamından dolayı Kobanê'de sahneleyemeyen Akdağ, oyununu Cizre'de sahnelemeye hazırlanıyor.

Paylaş

Tiyatroya 1998'de başlayan oyuncu Murat Akdağ, Gezi direnişini Kobanê direnişi ile buluşturmak amacıyla "Gezi'den Rojava 'ya giden yol" adlı bir oyun hazırladı. Oyunu sahnelemek için SGDF'li gençlerle birlikte Kobanê'ye doğru yola çıkan Akdağ, Suruç'ta maruz kaldıkları bombalı saldırıdan kaynaklı oyununu sahneleyemeden İstanbul'a geri dönmek zorunda kaldı.

İlk başlarda Gezi direnişini işlediği oyununu ilk olarak Kamp Armen'de sahneleyen Akdağ, daha sonraları ise son yıllarda yaşanan Soma katliamı, Nuh Köklü, Tahir Elçi ve Özgecan Arslan cinayeti ile Cizîr'de yaşanan katliam gibi olayları da bu oyununa dahil etti.

SGDF'li gençlerle Kobanêye gidip oyunu orada sahnelemek isterken saldırı yüzünden bunu gerçekleştirememiş olmanın üzüntüsü içerisindeki Akdağ, bugün "Bütün Kürdistan Kobenê olmuş" diyerek oyununu Cizre'de sahneleme hazırlığı içerisinde. 

Cizre'de sahnelemeye hazırladığı oyununu ise Bölge'de yaşanan devlet ablukası ve halkın direnişine adadığını ifade eden Akdağ, "HDP Gençlik Meclisi, 10 Haziran'da 'Gezi'den Cizre'ye' şiarıyla Kürdistan'a gidecek. Ben de onlarla gidip oyunumu orada oynayacağım. Kobene'nin inşası için Gezi'den Kobenê'ye gidiyorduk, ama şimdi bütün Kürdistan Kobenê olmuş durumda. Şuan inşaya ihtiyacı olan yer orası. Oyunda öylesi bir çabanın ürünü" diye konuştu.  (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekovalı ailenin evi 22 yıl sonra bir kez daha yakıldı!

SONRAKİ HABER

Dersim Belediyesi eş başkanları ifadeye çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...