07 Haziran 2016 09:07

KESK: Hamaset bırakılsın, barış için adım atılsın

Vezneciler'deki bombalı saldırıya dair açıklama yapan KESK, hükümeti hamasi nutuklar atmak yerine, toplumsal barışı sağlayacak adımlar atmaya çağırdı

Paylaş

KESK Yürütme Kurulu, İstanbul Vezneciler’de yaşanan saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Şiddet sarmalını büyütecek, yeni kan ve gözyaşı dışında bir amaca hizmet etmeyecek saldırıyı kınıyoruz” dedi.

Hükümetin hamasi nutuklar atmak yerine, toplumsal barışı sağlayacak adımlar atmaya çağrıldığı açıklamada, “İçte ve dışta savaş konseptinde ısrar eden, toplumsal kaygı ve güvensizlik ortamını kendi hedefleri için desteğe dönüştürmeye çalışan AKP Hükümeti bu şekilde yeni katliamlara davetiye çıkarmaktadır. Savaş konseptinde ısrar, ölümdür, gözyaşıdır, kutuplaşmadır, acıdır. İhtiyacımız olan hamasi nutuklar, yayın yasakları, toplumsal öfke ve tepkiyi dindirme amaçlı güvenlik zirveleri değil toplumsal barışı sağlayacak ve ülkemizi uçurumun kenarından çekip alacak demokratik adımların hızla hayata geçirilmesidir” ifadelerine yer verildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hillary Clinton adaylık için gereken delege sayısını kazandı

SONRAKİ HABER

QSD: Menbicliler geri dönecek ve yönetimini belirleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...