07 Haziran 2016 06:10

Mogan Gölü'nde kuş sesleri

200’ün üzerinde kuş türünün mekanı ve uğrak yeri olan Mogan Gölü'nde kuluçkaya yatan ve yumurtadan çıkan kuşlar, renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Paylaş

(Fotoğraflar: Mehmet Demir)Gölbaşı’ya hayat veren, 200’ün üzerinde kuş türünün mekanı ve uğrak yeri olan Mogan Gölü, kuş sesleriyle farklı bir görünüme büründü. Kuluçkaya yatan ve yumurtadan çıkan kuşlar, renkli görüntüler ortaya çıkardı.
Genellikle yaz döneminde su düzeyi çekilen Mogan Gölü’nün derinliği kenar kesimlerde 3 metre, iç kesimlerde ise yer yer 5-6 metreyi buluyor. Mogan Gölü’nde kuşların yavruları ile geziye çıkması, halkın da ilgisini çekti. Rengarenk kuşların bu görünümünü kalıcı hale getirmek isteyen doğa fotoğrafçıları, göl kenarı ve sazlık alanlarda bu anı fotoğraflayıp, ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmiyor.
Özellikle Mogan Gölü’nün ev sahibi olan Karabatak (Sakarmeke) kuşları ve Bahri kuşu, gölün kenarında en fazla bulunan kuş türleri arasında yer alıyor. Bu kuş türünün yanında akbaş ördek, pelikan, yaban ördeği, alaca balıkçıl, saz bülbülü gibi yaklaşık 200’den fazla kuş türünün bulunduğunu belirten yetkililer, uçmayı yeni öğrenen yavru kuşların diğerleriyle birlikte eylül veya ekim ayında göç ettiklerini belirtiyor.

BALIKÇILARDAN UYARI

Göl kenarında balıkçılık yapanlar, şu an gölde yavruları ile gezen ve yumurtadan çıkmak üzere bir çok kuş bulunduğunu belirterek, “Göl üzerinde motorlu sürat teknesi ile gezenler ve göl kenarında yürüyüş yapanlar, sazlıkların içersine taş atmasın, kuşları rahatsız etmesinler” uyarısını yaptı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Böyle olur kepçe operatörünün evlilik teklifi

SONRAKİ HABER

Patlama nedeniyle İstanbul Üniversitesi'nde sınavlar iptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa