07 Haziran 2016 04:46

Vezneciler'de polis aracına saldırı: 11 kişi öldü

Vezneciler'de polis otobüsüne yönelik bombalı saldırı olduğu bildirildi. Patlamada 6'sı polis 11 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralandı.

Paylaş

İstanbul Vezneciler Durağı'nda polis otobüsünün geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yaralıların olduğu ve çok sayıda ambulansın olay yerine sevk edildiği öğrenildi.

Patlamanın 08.40 civarında polis otobüsünün geçişi sırasında bomba yüklü bir aracın patlaması ile meydana geldiği öğrenildi. Saldırının hedefindeki polis otobüsü kullanılamaz hale gelirken, çevredeki işyerlerinin ve evlerin camları da patlamanın etkisiyle kırıldı.

HAYATINI KAYBEDEN 6 POLİSİN İSMİ BELLİ OLDU

Vezneciler’de meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçu ve Yaşar Özden isimli polislerin cenazeleri ambulanslarla Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisler için yarın saat 11:30’da Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlenecek.

VALİ ŞAHİN AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından Veznecilere gelerek incelemelerde bulundu, bilgi aldı. İncelemenin ardından açıklama yapan Vali Şahin, yaptığı açıklamada, "Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araca bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Yapılan hain saldırı neticesinde 7 polis şehit oldu, 4 vatandaş hayatını kaybetti, 36 kişi ise yaralandı. Yaralıların 3'ünün durumu ağır" ifadelerini kullandı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı aldı. Hakimliğin kararında şu ifadelere yer verildi: "Vezneciler mevkiinde çevik kuvvet polisi aracına yönelik meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeni ile yürütülen soruşturmada olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlayarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riski meydana geldiği anlaşılmakta, toplum sağlığının milli güvenlik kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve bunun gibi yayın yapılmasının 5187 sayılı Kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiştir."

PATLAMA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER:

POLİSLE GAZETECİLER ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Vezneciler’de Fen Edebiyat Fakültesi ve otobüs duraklarının bulunduğu taraftarda, polis güvenlik şeridini genişlettiği sırada polisle gazeteciler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Beyazıt Meydanının olduğu tarafta polis güvenlik şeridini Fen Edebiyat Fakültesi ile otobüs duraklarını içine alacak kadar genişletti. Polis, haber takibinde bulunan gazetecilerle vatandaşların geri çekilmesini istedi. Bu sırada, görüntü alan kameramanlarla polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışma, diğer polis ve gazetecilerin araya girmesiyle büyümeden sona erdi.
Patlamanın olduğu Vezneciler’de son durağı bulunan otobüs seferleri ise yolun kapalı olmasından dolayı seferleri durdurdu. Patlamanın olduğu yere yakın esnaf, güvenlik nedeniyle kepenkleri açmadı. (İSTANBUL)

(Fotoğraflar: DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da ekonomi bakanına yumurta atıldı

SONRAKİ HABER

Hafriyat yüklü TIR, metrobüse çarptı: 28 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...