06 Haziran 2016 16:19

Numan Kurtulmuş: Sorumlulukları yerine getirme sırası AB'de

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gündeme dair açıklamalar yaptı.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, hayatını kaybeden Efsane boksör Muhammed Ali'nin sadece bir sporcu olmadığının altını çizerek, aynı zamanda bir insan hakları savunucu olduğunu söyledi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cuma günü yapılacak cenaze törenine katılacağını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) ile Geri Kabul Antlaşması ve Vize Serbertisi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik, Geri Kabul Antlaşması ve buna bağlı olarak vize serbetisinin sağlanması için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik. Şimdi sorumluluklarını yerine getirme sırası AB'dedir. Bu çerçevede, AB'nin net, açık bir şekilde hareket edeceğini, verdikleri sözleri yerine getireceğini ümit ediyoruz. Hiçbir mazeretin, hiçbir 'ama' ve 'fakat'ın arkasına sığınmaksızın Türkiye ile karşılıklı mutabık kalınan husularda Avrupa'nın da mutabakatın gereğini yerine getireceğini ümit ettiğimizi ifade etmek isterim" dedi.

Kurtulmuş, Geri Kabul Antlaşması'nın askıya alınması şu anda gündemde olmadığını dile getirerek şöyle devam etti: "Ama sonuç itibariyle Türkiye, AB ile müzakereye devam ediyor, biz sonuç elde etmek istiyoruz. 2013'te verilen sözler var, sadece şunu söyleyebilirim. Türkiye'nin ciddiyetinin Avrupa için ne kadar önemli olduğunu, Türkiye'den Avrupa'ya giden göçmen sayısındaki azalmadan bellidir. Vize serbestisi AB için de faydalıdır. Yapılan müzakere ciddi bir müzakeredir, ne Türkiye'nin iç siyasetinin konusudur ne de AB'nin iç siyasetinin konusudur. AB Komisyonu ile görüşmeler devam etti, devam edecektir."

"ŞEHİRLERİN TAŞINMASI İLE İLGİLİ KONU GÜNDEMİMİZDE DEĞİLDİR"

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, şehir merkezlerinde biten operasyonların ardından imar ve inşa süreci için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "Şehirlerin yeniden imar ve inşası ile ilgili süreç devam ediyor. Bütün raporlar önümüze geldi, bunları müzakere ettik. Terörden temizlenen şehirlerle ilgili, zarar-ziyan tespitinden o şehrin yeniden imarıyla ilgili bütün çalışmalar sürdürülüyor. Bazı şehirlerin taşınması ile ilgili konu gündemimizde değildir. Terörle mücadele, bütün terör örgütleri Türkiye'ye zarar veremeyecek hale gelene kadar kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Bu arada Kurtulmuş, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkıp çıkmayacağına ilişkin soruya, konunun henüz gündeme gelmediğini söyleyerek yanıt verdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Okuduğun kendi hikayen

SONRAKİ HABER

Ankara ve Bolu'da servis araçları kaza yaptı: 36 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...