06 Haziran 2016 14:17

Bilecikli işçiler sendikayı tartışıyor

DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası, seramik sektörünün merkezi konumundaki Bilecik ili ve çevresinde örgütlenme çalışması başlattı.

Paylaş

DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası, seramik sektörünün merkezi konumundaki Bilecik ili ve çevresinde örgütlenme çalışması başlattı.

On binlerce işçinin ağır ve sağlıksız koşullarda ve çok düşük ücretlerle çalıştırıldığı Bilecik ve ilçelerinde sendikanın tanıtım broşürlerinin dağıtımını gerçekleştiren Cam Keramik-İş yönetim kurulu üyeleri, Bilecikli işçilerin broşürlere yoğun ilgi gösterdiğini ve işçilerle yaptıkları görüşmelerde örgütlenme eğiliminin üst seviyede olduğunu dile getirdi. Seramik iş kolunda iki üç fabrikanın dışında sendikalı işyerinin olmadığı Bilecik’teki broşür dağıtımına Genel Başkan Birol Sarıkaş da katıldı. Kiralık işçilik yasasının çıkarıldığı ve kıdem tazminatını ortadan kaldırmak için yeni yasa hazırlandığı şu günlerde daha çok örgütlenmek ve daha çok ses çıkarmak gerektiğini belirten Sarıkaş, Bilecik merkezli örgütlenme çalışmalarını önümüzdeki günlerde daha hızlı ve daha yaygın bir şekilde sürdüreceklerini dile getirdi.

Tüm seramik işçilerini Cam Keramik-İş çatısı altında örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağıran Genel Başkan Sarıkaş, “Bilecikli işçilerin daha insanca şartlarda çalışmaması için hiçbir neden yok, yeter ki önyargılarımızı ve korkularımızı bir tarafa bırakalım” dedi. (Bilecik/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar Belediyesi işçilerinin direnişi 35. gününde

SONRAKİ HABER

Liman-İş’ten Asyaport işçisine sendikalı olun çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...