02 Mayıs 2012 08:17

Termik santraller için de 6 Mayıs’a!

Denizlerin idamının kırkıncı yılında Türkiye gençliğinin sorunları her geçen gün daha da artmakta, hatta sermayenin temsilcisi AKP hükümetinin eğitim ve sağlık sektörü başta olmak üzere yaptığı yasal düzenlemeler, uygulamalar artık gençlerden de can almakta. En son YGS haftasında üç arkadaşımızın kurb

Termik santraller için de 6 Mayıs’a!
Paylaş
Berivan Arslan – Halil Bandırma

Böyle bir dönemden geçerken Çiğli A. Adnan Saygun Lisesi öğrencileriyle Denizleri konuştuk ve neler hissettiklerini dinledik. Denizlerin simgeleşen mücadelelerinden bugün de öğreniyor gençler. Bu yıl İzmir’de  6 Mayıs Aliağa’daki Termik santral planlarına karşı “1 Milyon İzmirli Termik Santrale Karşı” platformunun Aliağa’daki büyük buluşmasıyla birleştirilecek. Bu buluşma bugün Denizleri anmanın da en anlamlı örneği olacaktır. Ve Denizler böyle yaşatılmadıkça, bugün en acil taleplerimizle, “Parasız, Bilimsel bir Eğitim ve Savaşsız, Tam Bağımsız, Barış dolu bir Türkiye” ile birleştirilmedikçe 6 Mayıslar bizim için salt bir anma günü halini alacaktır…

Devran Erol: Bizlere örnek olan ve gelecek nesillere örnek olmaya devam edecek unutulmaz isimler Denizler. Cesaretleri ve kararlılıklarıyla yüreğimizde taht kurmuşlar. İdam edilmeden önce dediği gibi Deniz’in, “Burada ölen yalnızca bedenimdir. Ama düşücelerimi öldüremeyeceksiniz. Düşüncelerim yaşayacak.” Bu kesinlikle doğru. Onun yüreğimizdeki varlığı gibi düşünceleri de bizimle olmaya devam edecek.

Kardelen Aktaş: 6 Mayıs elde olmayan bir yürek burukluğuyla geliyor her sene. 6 Mayıs’ta yüreklerden hem birer parça eksiliyor, hem zincir büyüyor. Birer kat daha artıyor, yüreğinde Deniz’le doğan; ileride, “bir taş olsam kime atılırdım”ı sorgulayacak çocuklar... Tüm ‘bizim çocuklara’ selam olsun, bedenen yiten ruh ve düşünce olarak milyonlarca bedende günden güne dirilen Denizlerimizin ruhu şad olsun! Barışa emanet olalım...

Pelin Yağmur: 6 Mayıs... Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in ve daha nice Denizlerin, gözü açılmamış yiğitlerin, kızların, doğmadan geleceği kararmış işçi ve emekçi kardeşlerimizin can ciğer evlatlarının katledildiği, Türkiye’nin boynuna yağlı urganın geçirildiği gün. İnsanların adını zikretmeyi ölüm gibi gördüğü devrim hareketinin lideri ve parlak gençlerin parlak Türkiye’si için boyun eğmeden savaş vermiş, bu uğurda canını feda etmiş bu gençler bizlerin feyiz almaktan gocunmayacağımız ve mücadeleleriyle onur duyacağımız simgeler haline gelmişlerdir. İş ki bu fırsatı iyi değerlendirip geçmişi kendimize ders etmek. Deniz Gezmiş’in de ölüme giderken söylediği gibi Tam Bağımsız, Türk ve Kürt halklarının kardeşçe yaşadığı, emperyalizmin kölesi olmamış bir Türkiye için savaşmak. Selamlar ve saygılar olsun sana; Deniz, Yusuf, Hüseyin!

Kübra Yener: Kahraman bir devrimci Deniz Gezmiş. Yürüdüğü bu yolda kararlı ve asla pişman olmamış. İnsanların yüreğinde iz bırakmış. Onun kararlılığı halen genç kalplerde kazınmış durumda.

Oğuz Kızıltaş: Evdeki resminden tanıyorum Deniz Gezmiş’i. Tarihten biliyorum hedefinden, fikirlerinden asla vazgeçmemiş ve bu uğurda canını vermiş kararlı örnek insanlardan biri.

Canan Çetin: Deniz, Yusuf, Hüseyin genç yaşlarında halkın, haklının savaşçıları olmuşlar ve inandıkları savundukları uğruna ölümden bile korkmadan kararlılıkla ilerlemişler. Bizlere de gidilmesi gereken yolu göstermişlerdir.

ÖNCEKİ HABER

Doğru platformda mücadelenin zorunluluğu

SONRAKİ HABER

Anti-emperyalist mücadele bize bir miras

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...