06 Haziran 2016 13:08

Adana’da goller barış için

Adana Emek Gençliğinin savaşa, uyuşturucuya ve yozlaşmaya karşı barış kardeşlik ve dayanışma için düzenlediği halı saha futbol turnuvası devam ediyor.

Paylaş

Adana’nın dört bir yanından gençleri barış ve kardeşlik talebi ile bir araya getiren turnuvada goller, barış ve dayanışma için atılıyor. Turnuvaya Adana Demirspor taraftar grubu Dev-ADS ve Adanaspor taraftar grubu Kaplanpenche de katıldı. Dev-ADS, Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Şebnem Yurtman’ı anmak için pankart hazırladı. 

İlk tur maçları başlayan turnuvada birinci takıma hediye olarak Evrensel Basım Yayın’dan kitap seti verilecek. Turnuvaya katılan gençler kim kazanırsa kazansın barışın kazanmasını dilediklerini söylüyor. Blue Army ismiyle maça çıkan takımın kaptanı İbrahim Kunduru, Kiremithane ve Şakirpaşa Mahallelerinde oturan gençler olarak maçlarını uyuşturucu ve yozlaşmaya karşı oynayacaklarını ifade etti. Mahallede kendilerine alternatif sosyal etkinlikler sunulmayan gençlerin uyuşturucuya yöneldiğini belirten Kunduru, amaçlarının barış ve kardeşlik olduğunu söyledi.  Uyuşturucu, yozlaşma ve savaşa karşı turnuvaya katıldıklarını dile getiren Vakkas, oyunlarını barış için oynayacaklarını belirtti. Kaplanpenche taraftar grubundan Ferhat Çelikal, turnuvayı duyduktan sonra mahallelerden, fabrikalardan ve üniversiteden gençlerle iletişim kurarak takımlarını oluşturduklarını söyledi. Diğer turnuvalardan farklı olarak bu turnuvanın dayanışma çerçevesinde geçtiğini söyleyen Çelikal “Bu turnuvada kazanana kupa, madalya yok. Kazanana kitap seti hediye edilecek. Şampiyon olan takımın burada 49 adet kitapla şampiyonluk kutlaması ayrı bir tat olacak” dedi.  Bugüne kadar oynanan karşılaşmalarda KaplanPenche, Dev-ADS, Kiremithane Gücü, Blue Army ve Şırnak United çeyrek finale çıktı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Festivalde Yehudi Menuhin’e saygı duruşu

SONRAKİ HABER

'Önce çevre' diyen hakimler darmadağın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...