06 Haziran 2016 12:44

Yüksekova'da yaşam el birliğiyle yeniden kuruluyor

Yüksekova’ya dönenler yakılıp, yıkılarak harabeye çevrilen evlerinin enkazından çıkardıkları eşyaları ile yaşamlarını yeniden hayat kurmaya çalışıyor

Paylaş

Yasağın kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova’ya dönen yurttaşlar, yakılıp, yıkılarak harabeye çevrilen evlerinin enkazından çıkardıkları zarar görmemiş eşyaları ile yaşamlarını yeniden kurmaya çalışıyor. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine yönelik 79 gün süren saldırılar nedeniyle evlerini terk ekmek zorunda kalan halk, evlerine dönmeyi sürdürüyor. Döndükleri ilçede tanklar ve bombalarla yakılıp, yıkılarak harabeye çevrilen evlerinin enkazı ile karşılaşan aileler, ilk önce enkaz altında kalan eşyalarını çıkarmaya girişti.

30 YIL BOYUNCA ÇALIŞIP YAPTIĞI EVİ YAKILDI

Abdullah Düzen, en yoğun saldırıların yapıldığı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan evi ateşe verildikten sonra yakılıp, yıkılan yurttaşlardan sadece biri. Evi için 30 yıl boyunca nasıl çalışıp, didindiğini anlatan Düzen, “2 çocuğum hasta. 4 aile birlikte kalıyoruz. Yasak sonrası geldiğimizde geride bir şey yoktu. Evimizi tanıyamadık. Evlerimiz talan edilmişti zaten. Sadece giysilerimizi alıp çıktık” dedi. Düzen, herkesi Yüksekovalılarla dayanışmaya çağırdı. 

ŞİMDİ SIRA DAYANIŞMADA

Aynı mahalledeki evi ve işyeri talan edilenlerden Bahattin Güzel de binlerce insanın evinin yakılıp yıkıldığını söyledi. Güzel, “Gever zulmün olduğu her yer için ayağa kalktı. Şimdi sıra Gever’le dayanışmada” dedi. 

Tüm Kürtlerin yakılıp, yıkılan kentlerin yeniden inşası için harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Özlem Demir ise “Benim evim de yakılıp yıkılmış. Evden sağlam bir tek şey çıkaramadık. Talan edilen eşyaların ardından evler yakılmış” dedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Sevda Kuşun Kanadında’ya tepki 

SONRAKİ HABER

Köyde hayat bırakmadılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...