06 Haziran 2016 12:30

Türkiye en çok sendikal hak ihlali yapan ülkelerden

DİSK Araştırma Dairesinin Uluslararası Çalışma Konferansına sunduğu raporda Türkiye’de son 14 yılda çalışma hayatında yaşanan hak ihlalleri açıklandı.

Paylaş

Hazırlanan raporda Türkiye’nin çalışma yaşamı açısından en kötü beş ülke arasında olduğu ve son 14 yılda 128 hak ihlali yaşandığı açıklandı. 1932 yılından beri ILO üyesi olan Türkiye, sözleşmelerin sadece yüzde 31’ini imzalamasının yanı sıra, sendikal haklara ilişkin sözleşmeleri en çok ihlal eden ülkeler arasında yer aldı. Türkiye 1995-2015 döneminde 87 sayılı Sendika Hakkı ve Özgürlüğünün Korunması Sözleşmesi nedeniyle 18 kez, 98 sayılı Sendikalaşma Hakkı ve Toplu Pazarlık Sözleşmesi nedeniyle 18 kez ve 111 sayılı İstihdamda Ayrımcılık Sözleşmesi nedeniyle 11 kez Uzmanlar Komitesi raporlarına girdi ve eleştirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sendikal hak ihlallerinin, istihdamda yaşanan ayrımcılıkların ve ILO sözleşmelerine ilişkin yaşanan hak ihlallerinin tespit edilerek gerekli çalışmaların yapılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu Kurulması için TBMM’ye bir teklif sundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Sokağa çıkma yasaklarında 80 çocuk öldü'

SONRAKİ HABER

Koçerler yasağa direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa