06 Haziran 2016 12:27

Çekmeköy’de ‘kiralık işçilik’ toplantısı

Emek Partisi Çekmeköy İlçe Örgütü, işçi ve emekçilerle “Kiralık İşçi Yasası ve İstihdam Büroları” başlıklı bir halk toplantısı düzenledi.

Paylaş

İşçiler köleliği dayatan kiralık işçilik yasasının yürürlüğe girmesinin üzerinden 18 gün geçti. Emek Partisi Çekmeköy İlçe Örgütü, işçi ve emekçilerle “Kiralık İşçi Yasası ve İstihdam Büroları” başlıklı bir halk toplantısı düzenledi.

Çekmeköy’ün belli başlı mahallerinde, işçilerin yoğun olduğu duraklarda, kahvelerde bildiri dağıtımı yaparak kiralık işçilik yasasının içeriğini anlatan EMEP üyeleri, çalışmaları kapsamında Çekmeköy’de Cumhuriyet Mahallesi’nde bir kahvehanede başta inşaat işçileri olmak üzere çeşitli iş kollarında çalışan işçilerle toplantı düzenledi.

Toplantıya konuşmacı olarak DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Levent Gökçek katıldı. Kiralık işçilik yasasıyla işçilerin düzeninin ortadan kalkacağını dile getiren Gökçek, “İşçi, bir gün tersanede çalışıyorsa başka bir gün tekstilde, bir gün metalde çalışıyorsa başka bir gün ayakkabıcıda çalışacak. Böylece işçinin düzenli hayatı ortadan kaldırılacak. Çalışma garantisi yok, emeklilik kavramı yok. İşçi sınıfına bu yasayla kölelik dayatılıyor. Bizim bu noktada yapmamız gereken mahallemizde, çevremizde bu yasayı teşhir etmek. İşçi sınıfına vurulacak darbeyi anlatmak” dedi. İnşaat iş kolunda şap ustalığı yapan bir işçi de “Şimdi bizler ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bunun için insanların bir an önce örgütlenmesi şart” dedi. İnşaat işçisi ayrıca kendi yaşadıkları sorunlara da dikkat çekti. İşçi, “Sırf Kürt kimliğimizden dolayı Trabzon’da sopalarla dövüldük. Benim halkım da doğuda öldürülüyor. Batıda da emekçi sömürülüyor” diye konuştu. Söz alan başka bir işçi de “Bugün işçilerin üzerinde yaratılmak istenen bu baskı işçileri yok etmeye yönelik. Bu yüzden buna karşı birlik içinde bir mücadele kurmalıyız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Erdoğan kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayı bırakmalı'

SONRAKİ HABER

Game of Thrones sitelerden kaldırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...