02 Mayıs 2012 07:42

Malatyalılar ‘Savaş değil, barış istiyoruz’ dedi

1 Mayıs Malatya’da Emeksiz Meydanı’nda yapılan mitingle kutlandı. Geçtiğimiz senelerin üzerinde bir katılımın gözlendiği Malatya'da Kürecik'e kurulan füze kalkanına tepki vardı.Emeksiz alt kavşağında toplanan, sendikalar, dernek ve siyasi partiler kortejlerini oluşturduktan sonra coşkulu bir yürüyüşle Emeksiz Me

Malatyalılar ‘Savaş değil, barış istiyoruz’ dedi
Paylaş

1 Mayıs Malatya’da Emeksiz Meydanı’nda yapılan mitingle kutlandı. Geçtiğimiz senelerin üzerinde bir katılımın gözlendiği Malatya'da Kürecik'e kurulan füze kalkanına tepki vardı.

Emeksiz alt kavşağında toplanan, sendikalar, dernek ve siyasi partiler kortejlerini oluşturduktan sonra coşkulu bir yürüyüşle Emeksiz Meydanı’na ulaştı. ‘Savaş değil barış istiyoruz’ diyen Kürecikliler de 1 Mayıs alanında yerini aldı. ‘Kürecikte füze kalkanı istemiyoruz’ pankartı arkasında yürüyen Kürecik köylülerinin sloganlarında ana talep NATO’nun kurduğu füze savunma sisteminin derhal sökülüp atılmasıydı. Ataması yapılmayan öğretmenler, Tümköy-Sen, Yol-İş sendikası, Belediye-İş ve KESK’e bağlı sendikaların katıldığı mitingde Tümköy-Sen pankartı arkasında yürüyen çiftçiler mazotta ÖTV’nin kaldırılmasını istedi.

EMEP, BDP, ESP, HDK ve CHP de 1 Mayıs’a güçlü katılım sağlayarak, AKP hükümetinin politikalarına karşı, taleplerini dile getirdi. Kortejlerin Emeksiz Meydanı’na ulaşmasının ardından yapılan konuşmalardan sonra davul zurna eşliğinde, halaylar çekildi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lüleburgaz’da 10 bin işçi taleplerini haykırdı

SONRAKİ HABER

Doğru platformda mücadelenin zorunluluğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...