06 Haziran 2016 11:40

Rozerin Çukur'un cenazesi teşhis edildi

8 Ocak Cuma günü Sur’da başından vurularak öldürülen ve ailenin cenazesini almak için girişimlerde bulunduğu Rozerin Çukur'un cenazesi teşhis edildi.

Paylaş

8 Ocak Cuma günü Sur’da başından vurularak öldürülen ve o günden bu yana ailenin cenazesini almak için girişimlerde bulunduğu Rozerin Çukur'un DNA eşleşme sonuçları tamamlandı. Rozerin'in cenazesinin, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tutulduğu aileye bildirildi. 

Diyarbakır Sur’da 2 Aralık 2015'te "sokağa çıkma yasağı"nın ilan edilmesi ile başlayan saldırılarda, 8 Ocak Cuma günü Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Süleyman Nazif İlkokulu yakınlarında başından vurularak katledilen 17 yaşındaki Rozerin Çukur'un cenazesi tespit edildi. Aylarca engelleme nedeniyle alınamayan cenaze, operasyonun tamamlandığının açıklanması üzerine defnedildiği yerden çıkarılmıştı. 1 Nisan günü kan örneği veren aileye, uzun süreli bekleyişin ardından bugün haber verildi. Savcılık tarafından çağrılan aileye, Rozerin'in cenazesinin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tutulduğu bildirildi. Gerekli işlemleri başlatan aile cenazeyi almak için hastaneye gidecek. 

Aile cenazeyi aldıktan sonra önce Yeniköy Mezarlığı'ndaki morga getirecek, ardından yarın sabah saat 09.00'da defnetmek üzere Dicle ilçesinin Herîdan köyüne götürecek. Aile aylar öncesinden cenazenin gömüleceği mezarlığı hazırlamıştı. 

Öte yandan Cuma günü savcılık ile görüşen aileye, olumsuz yanıt verilmesine rağmen bugün söz konusu kadın cenazesinin Rozerin'e ait olduğunun bildirilmesi dikkat çekti. 

22 Ocak'ta hayatını kaybeden Hakan Arslan'ın cenazesinin akıbetine ilişkin ise herhangi bir gelişme yaşanmadı. 

Aileler, uzun bir süre Sümerpark ve Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde nöbet eylemi ve açlık grevi yapmıştı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Saraçoğlu’ya sahip çık!

SONRAKİ HABER

Evlerimiz üzerimize yıkılacak diye korkuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa