06 Haziran 2016 10:28

‘Aile hekimi Şafak görevine iade edilsin’

Sağlık örgütleri nöbet dayatmasını kabul etmediği için aile hekimi Süleyman Şafak'ın sözleşmesine son verilmesini protesto etti.

Paylaş

İzmir’in Bergama ilçesinde görev yaptığı sırada hafta sonu ve defin nöbetlerini tutmadığı gerekçesiyle sözleşmesine son verilen aile hekimi Süleyman Şafak'la ilgili açıklama yapan sağlık örgütleri, bakanlığa çağrıda bulunarak aile hekimlerinin sorunlarının çözülmesini istedi.

Aralarında İzmir Tabip Odası, sendikalar ve hekim derneklerinin bulunduğu İzmir Sağlık Çalışanları Platformu, nöbetlere katılmadığı için sözleşmesi Türk Halk Sağlığı Kurumu ve İzmir Valiliği tarafından iptal edilen Aile Hekimi Süleyman Şafak'la ilgili basın toplantısı yaptı. Tabip Odası’nda yapılan açıklamaya kurum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda hekim de katıldı. 

Basın toplantısında konuşan İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Pala, Süleyman Şafak'a yapılan uygulamanın haksız ve hukuksuz olduğunu vurgulayarak, aile hekimlerinin gereksiz ve özlük haklarının gözetilmediği bir angarya çalışma sistemine sokulduğunu hatırlattı.

Angarya çalışmaya karşı duran aile hekimlerinin hukuksuz bir şekilde cezalandırıldıklarını da belirten Pala, “Şafak sözleşmesi fesh edilen ilk hekimdir. Bu ayrıcalıklı İzmir'e ve Şafak'a özel uygulamayı kabul etmiyoruz. İtiraz ediyoruz. Yeni Sağlık Bakanı'na burada sesleniyoruz. Bizlere en başta verdiğiniz sözleri bizler unutmadık. Siz unuttunuz mu? Mesleki bilgi ve tecrübelerimiz ışığında bilimsel, eşit ve dünya normlarında bir sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz. Bunu yaparken de özlük haklarımızdan ve insanca çalışma şartlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi. Hekim Şafak'ın yalnız olmadığını da dile getiren Pala, Şafak'ın görevine iadesini istedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

YPG, Mayıs ayı bilançosunu açıkladı

SONRAKİ HABER

Saraçoğlu’ya sahip çık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...