06 Haziran 2016 09:57

Denizli’deki onur yürüyüşüne polis engeli

Denizli’de LGBTİ ve Aileleri Platformunun çağrısıyla 2.si gerçekleştirilecek olan “Onur Yürüyüşü” polis tarafından engellendi.

Paylaş

Polis, dün Denizli Gıda ve Tarım İl Müdürlüğünün önünde toplanan kalabalığın yürümesine, “Provokasyon olabileceği” gerekçesiyle yasak koydu. Polisin yürüyüşü engellemesinin ardından platform, Denizli Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. 

Platform adına konuşan Halil Kandok, “Toplumun bilinçsizliği ve ön yargıları sebebiyle eşcinseller ve trans bireyler, işyerlerinde, okulda, sokakta, hastanelerde, kamu kuruluşlarında sözlü ve fiziksel taciz, hakaret ve fiziksel şiddete maruz kalıyorlar. Ana akım medya bu şiddeti görmezden geliyor veya ‘travesti terörü’, ‘sapkınlık’, ‘hastalık’ gibi başlıklarla sunuyor. Toplum ve medyanın yanında devlet de LGBTİ bireyleri görmezden geliyor. Anayasada eşcinsellere dair eşitlik, cinsel yönelim ifadelerine yer verilmiyor” diye konuştu. 
Onur Yürüyüşü için sosyal medya üzerinden açılan etkinliğe tehdit içeren yorumlar yapıldı. Yürüyüşün yapılacağı saatte İncilipınar Parkı’nda 20-30 kişilik bir grup toplandı. Sivil polislerle de diyalog halinde olduğu görülen gruba polisler tarafından uzaklaşmalarına, dağılmalarına dair bir anons yapılmadı. Polise “Taşkınlık yapmayacağız” sözü verdiği öğrenilen grup, basın açıklaması bitene dek çevik kuvvet ekiplerinin arkasında bekledi. (Denizli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

5 Haziran katliamı davası Ankara'ya nakledildi 

SONRAKİ HABER

8 kardeş birlikte IŞİD'e karşı operasyona katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...