06 Haziran 2016 09:41

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck aday olmayacağını açıkladı

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck 17 Mart 2017 tarihine kadar görevini yürüteceğini, ancak yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Paylaş

Bellevue Sarayı’nda açıklama yapan Gauck, aday olmama gerekçesinin ileri yaşı ve sağlık sorunları olduğunu söyledi. 18 Mart 2012’den bu tarafa Cumhurbaşkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Gauck, 17 Mart 2017’de dolacak olan görev süresinin sonuna kadar görevinin başında olduğunu vurguladı. 

“Bugün kamuoyuna Cumhurbaşkanlığı için yeniden aday olmayacağımı açıklamak istiyorum” diyen Gauck, karar verirken oldukça zorlandığını söyledi. Görev süresi boyunca kendisine gösterilen güvene teşekkür eden Alman cumhurbaşkanı, “Sağlığımın iyi olmasına minnettarım. Ancak 77 ile 82 yaş aralığındaki durumun şu andakinden farklı olacağının bilincindeyim. Beş yıllık yeni bir dönem için gerekli enerjiyi garanti edemem. İkinci kez aday olmam için verilen desteğe teşekkür ediyorum. Görev süremin sonuna kadar sorumluluğumu yerine getireceğim. Ben kendi adıma böyle bir karar verdim” dedi.

Gauck, yaptığı kısa açıklamada Almanya’nın yeni bir cumhurbaşkanı seçilmesi konusunda yaşanacak sıkıntıları aşacak kadar demokratik kültür ve tecrübeye sahip olduğunu da söyledi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hakan Güneş: Türkiye verilen şansta başarılı olamadı

SONRAKİ HABER

5 Haziran katliamı davası Ankara'ya nakledildi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...