06 Haziran 2016 09:28

'Gerçekleri sınırlayanlar, adalet önünde komik duruma düşer'

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma amaçlı başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasında nöbeti Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin devraldı.

Paylaş

Soruşturma ve baskıların hedefinde olan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasının 35'inci gününde nöbeti Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin devraldı. Nesin gazete çalışanları ile birlikte haber toplantısına katılıp, gündemi değerlendirdi.

Nöbet önerisi geldiğinde tereddütsüz kabul ettiğini ifade eden Nesin, bunun nedenini ise özgür basına olan inancıyla ifade etti. 38 yıllık gazeteci olan Nesin, demokrasi ve ifade özgürlüğünün genelden farklı ele aldığını belirterek, "Ben demokrasinin çok geniş bir yelpaze içerisinde olduğuna inanmıyorum. Faşizmin, diktatörlüğün basın özgürlüğü içinde olmasını doğru bulmuyorum. 'Herkes fikrini söylesin, yazsın' mantığı bana göre çok yanlış. O yüzden basın özgürlüğü, demokrasi dediğimde herkesin değil, daha çok demokrasiye inananların konuşması, gazetecilik yapması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu. 

'MÜCADELENİN İÇİNDE YER ALMAK ZORUNDAYIZ'

Nesin, daha önce nöbete dahil olan birçok aydın isme açılan soruşturmalara da değindi. Nesin, "Demokrasiyi ve gerçekleri sınırlayan herkesin adalet önünde komik duruma düşeceğini" belirtti. 

Son olarak, "Barış için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız" diyen Nesin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonra da gelecek arkadaşlar için, de aynı çağrıyı yapıyorum. Biz barış için faşizme karşı yapılan her türlü mücadelenin içinde yer almak zorundayız" diye konuştu. Şimdiye kadar Türkiye de hiç yaşanmamış bir barış potansiyelinin oluştuğuna dikkat çeken Nesin, "Bu potansiyeli ileriye doğru büyütmekten başka çıkar yolumuz ve bu potansiyeli ileri taşıyacak olan özgür basın olacak." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Zete.com geri döndü

SONRAKİ HABER

Hakan Güneş: Türkiye verilen şansta başarılı olamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...