02 Mayıs 2012 07:27

Lüleburgaz’da 10 bin işçi taleplerini haykırdı

Kırklareli Lüleburgaz’da Türk-İş ve KESK’in yoğun bir katılım gösterdiği 1 Mayıs mitingine 10 bin emekçi katıldı. DİSK’e bağlı sendikaların Taksim meydanındaki mitinge gittiği Lüleburgaz’da tam bir emekçi şöleni yaşandı. TMMOB’a bağlı meslek odalarının da yer aldığı mitinge çok sayıda kitle &o

Lüleburgaz’da 10 bin işçi taleplerini haykırdı
Paylaş

Mitingde konuşan Kristal-İş Trakya Şube Başkanı Habib Çalışkan kıdem tazminatının grev nedeni olduğunu bir kez daha tekrarladı. Hükümetin taşeron çalışmayı yaygınlaştıracak düzenlemeleri gündeme getirdiğini ifade eden Çalışkan, “İş yasasında yer alan ‘esas işte taşeron çalıştırılamaz’ yasağı kaldırılarak asıl işlerde de taşeron kullanılmasının yolu açılıyor. Bu düzenleme hem iş güvencesini hem de sendikal örgütlenmeyi zayıflatmayı, ortadan kaldırmayı hedefliyor.” diye konuştu.

Suriye’ye yönelik müdahale tartuşmalarına da değinen Çalışkan, “1 Mayıs’ta alanlarda olmak her zamankinden daha önemli. Çünkü savaş tehlikesi kapımızda. Bu kadar kolay telaffuz edilen canlar bizim canımız. Bizim ve çocuklarımızın hayatı. Meydanlarda toplanıp haykıralım. Ne ABD’nin kanlı planları, ne de sizin cihan devleti gibi emperyalist rüyalarımız için verecek bir tek canımız, akacak bir damla kanımız yok diye.” dedi.

KİM BÜYÜYOR?

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız da miting katılımcıları arasındaydı. Birlik ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Yıldız şunları söyledi: “Buradan soruyoruz, hangi büyüme kim büyüyor? Sayısını 9 yıllık iktidarınızda 4’ten 39’a çıkardığınız dolar milyarderleri mi yoksa 751 TL’ye mahkum ettiğiniz asgari ücretli mi büyüyor? Kim büyüyor, teşvik üzerine teşvik yağdırdığınız sermaye mi yoksa 1050 TL’yi aşan açlık sınırının altına ittiğiniz milyonlar mı? Kim büyüyor gemicikler aldığınız çocuklarınız mı yoksa doğal gaz, elektrik, akaryakıt gibi temel tüketim maddelerine zam üzerine zam yaparak sefalete ittiğiniz yoksul halk mı? Alın başınıza çalın böyle büyümeyi. İşçilerin ölümü, halkın yoksulluğu üzerinden sağladığınız büyümeniz olmaz olsun.” (Kırklareli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da taleplerle coşkulu 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Malatyalılar ‘Savaş değil, barış istiyoruz’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...