06 Haziran 2016 07:37

Silivri'de mahpuslar baskılara karşı açlık grevi yaptı 

Silivri 5 No’lu Cezaevi'ndeki mahpusların baskı ve keyfi uygulamalara karşı 3 günlük açlık grevi yaptığı ortaya çıktı. 

Paylaş

Cansu PİŞKİN 
İstanbul

Günde iki kez gerçekleştirilen aramalara karşı başlatılan açlık grevi, cezaevi yönetiminin belli talepleri kabul etmesi üzerine sona erdi. Cezaevinde bir süredir yasal sohbet hakkının engellendiği, hasta tutukluların hastaneye nakil sürelerinin 4 ayı bulduğu, cezaevi revirine dahi hastaların günler sonra çıkarıldığı, denetimli serbestlik hakkından faydalanmak isteyen mahpuslara  “Pişmanlık Yasası” hükümlerinden faydalanmalarının dayatıldığı iddia ediliyor.

Mahpusların tepkilerinin artması üzerine ise baskıların daha da arttığı, idarenin sabah koğuşları bastığı, çekpas sapları, mutfak araç gereçleri, kovalar, çamaşır ipleri, hakkında toplatılma kararı olmayan kitaplar, kişisel hatlar ve mektuplara el koyduğu, gardiyanların da tutukluları  tehdit ettiği de ileri sürülüyor.

Mahpusların bu baskılara karşı kapı vurma ve slogan atma eyleminin ardından askerlerin koğuşları bastığı, bunun üzerine geçtiğimiz Cuma günü tutukluların 3 günlük açlık grevi yaptığı öğrenildi. İdarenin, mahpusların bir kısım taleplerini kabul etmesi üzerine açlık grevinin sona erdiği belirtildi. Öte yandan cezaevindeki baskılar son dört ayda arttı. 4 ay için de 42 sürgün yaşandı. Cezaevinde başka sürgünlerin olması da bekleniyor. Yine 25 kişiye de disiplin soruşturması açıldığı öğrenildi.  
 

ÖNCEKİ HABER

Yozgat'ta otobüs devrildi: 3 ölü, 15 yaralı

SONRAKİ HABER

Antep'te IŞİD operasyonu:3 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa