05 Haziran 2016 18:10

Osmaniye'de midibüs sulama kanalına devrildi: 14 kişi öldü

Osmaniye'de öğrencileri geziye götüren midibüs DSİ'ye ait sulama kanalına uçtu. 14 kişi yaşamını yitirdi. 26 kişi yaralandı.

Paylaş

Osmaniye'de öğrencileri taşıyan servis aracı Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına uçtu. 14 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi yaralandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan 5 Temmuz Ortaokulu Öğrencileri okul gezisi için Osmaniye'ye geldi. Dönüş yolunda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu araç, Cevdediye Kasabası yakınlarında sulama kanalına devrildi. Çevredeki yurttaşların haber vermesi üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sulma kanalında yapılan kurtarma çalışmalarında ilk belirlemelere göre, 14 öğrencinin yaşamını yitirdiği 4'ü ağır 22 öğrencinin yaralandığı ve 5 öğrencinin ise kayıp olduğu belirtildi. Yaralanan öğrenciler, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÖLÜ SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Osmaniye'deki arama çalışmalarına Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli sualtı polisleri de katıldı. Sulama kanalı içerisinde yapılan aramada, 3 kişinin cesedine daha ulaşılırken, 1 kişi de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kazadan sonra eiplerin sulama kanalında yaptıkları araştırmada 1 cesede daha ulaşıldı. Bununla birlikte kazada ölü sayısı 14'e yükselirken, 26 kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirlendi.  Ölenlerden 3'ünün kız, 3'ünün ise erkek öğrenci oldukları 8 yetişkin içinde ise midibüsün şoförü ile muavininin de bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Gezinin 5 Temmuz İlkokulu'nun resmi bir etkinliği olmadığını söyleyen Vali Al, öğrenci velilerinin kendi aralarında organize ettiğini belirtti. Velilerin bir tur firmasıyla anlaştığı geziye 2 midibüsle çıkıldığı, midibüslerden birinin sulama kanalına devrilmesinin ardından diğer araçtakilerin onları kurtarmak için polis, jandarma ve 112 Acil'i arayarak yardım istedikleri belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da yasağa rağmen binler, 'irademe dokunma' dedi

SONRAKİ HABER

Anadolu Efes - Fenerbahçe serisinde durum 1-1 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa