05 Haziran 2016 15:25

Kadıköy Kitap Günleri’ni 100 bin okur ziyaret etti

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Tren Garı’nda Düzenlediği Kitap Günleri’ni 100 bin okur ziyaret etti. Beş yüz binin üzerinde kitap satıldı.

Paylaş

Haydarpaşa Garı’nın tarihi atmosferinde tarihle edebiyatı buluşturan 8. Kadıköy Kitap Günleri’ne 180 yayınevi ve kitle örgütü katıldı.
Edebiyat dünyasının usta isimlerinden Yaşar Kemal, Gülten Akın ve Tahsin Yücel’in adını taşıyan üç ayrı peronda düzenlenen imza günlerinde yaklaşık 600 yazar, sanatçı ve çizer okuyucu ile buluştu. Kitap Günleri’nde söyleşi, panel, şiir dinletisi, okuma saatleri ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliği yapıldı.

VAGONLARDA KİTAP KEYFİ

Yediden yetmişe herkesin büyük ilgi gösterdiği Kitap Günleri’nde kitaplardan sonra en çok ilgiyi peronlar arasında bekleyen trenler çekti. Raylarda, vagonlarda çekilen yüz binlerce fotoğraf sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıldı.
Kitabını alanların vagonlarda kitap oturup kitap okuduğu, yorgunluğunu attığı Kitap Günlerinde, trenlerde ve Haydarpaşa Garı’nda yaşadıkları hatıralara da yolculuk yapıldı.

ANADOLU’YA 10 BİN KİTAP

Yayınevleri ve okurların katıldığı Anadoludaki kütüphane ve okullara kitap bağış kampanyasının da 10 bin civarında kitap toplandı. Kadıköy Belediyesi’ne teslim edilen kitaplar önümüzdeki günlerde kitap bağış talebinde bulunan kütüphane ve okullara gönderilecek.

‘TARİHLE EDEBİYAT BULUŞTU’

Kitap Günlerine ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu: Haydarpaşa tarihi bir miras. 2 bin yıldır kamuya ait bir alan. Kitap Günleri’ni Haydarpaşa’da yaparak hem tarihle edebiyatı buluşturmak hem de Haydarpaşa’ya dikkat çekmek istedik” dedi.

Haydarpaşa Garı’nın Anadolu’dan İstanbul’a açılan bir kapı olduğunu belirten Nuhoğlu” Bu gar aynı zamanda bir bellek. Burada herkesin anıları var. Buradan yolculuklara çıktık. Buraya yollardan geldik. Yolculuk hikayelerimizin, anılarımızın olduğu bu tarihi atmosferde bu kez de kitaplara yolculuğa çıktık. Kitap Günleri’ne İstanbullular büyük ilgi gösterdi. Sadece Kadıköy’den değil İstanbul’un hemen her yanından ziyaretçilerimiz oldu. Yayınevleri de okurlar da bu etkinlikten çok memnun. Buradan trene binmedik ama buradan kitaplara yaptığımız ilk yolculuk kısa ama çok güzel oldu. İnsanların yüzündeki ifadeyi görmek, teşekkürlerini duymak bizim için çok büyük bir gurur ve onur” dedi.

“ANADOLU YAKASI’NDA İHTİYAÇ VAR”

Kitap Günleri’ne okurların yoğun ilgisi ile Anadolu Yakası’nda böyle bir ihtiyacın olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade eden Nuhoğlu, “Haydarpaşa’da gerçekleştirdiğimiz Kitap Günleri ile kitap, İstanbul’a geri dönmüş oldu. Hem tarihle edebiyatı buluşturduk hem de okurla kitabı buluşturduk. Önümüzdeki sene daha büyük bir organizasyonla okurlarla buluşacağız.”
Okurların ilgisini de değerlendiren Nuhoğlu şunları söyledi: “Okurlar buraya kendilerine ait bir yere gelir gibi geldi. Haydarpaşa hepimizin evi ve biz bir vesile ile evimize döndük. İnsanlar peronlar arasında kitaplara dokundu, kitaplar aldı. Kompartımanlara oturdu aldığı kitabı okudu, yorgunluğunu attı.

Biz kitaplarla yolculuk yaparken hem hatıralarımız canlandı hem de buradan trenlerin yeniden kalkacağı günleri düşledik. Bu düşün gerçek olacağına inanıyorum. Buradan trenler yeniden kalkacak. Ve biz kitaplarımızı alıp o trenlere binecek ve yolculuklara çıkacağız.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayşen Gruda: Haydarpaşa’yı otel yapmak büyük akılsızlık

SONRAKİ HABER

Menbic'de IŞİD'le savaşan Komutan Ebu Leyla yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...