05 Haziran 2016 13:43

Kuzey Ormanları Savunması, 'Faili Veysel' pankartı açtı

Kuzey Ormanları Savunması (KOS), 5 Haziran Dunya Çevre Günü'nde, talana açılmak istenen Fatih Ormanı'ndaydı.

Paylaş

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) aktivstleri, 3. havalimanı, 3. köprü gibi mega projelere ve yeşil alanları yok eden diğer yapılaşma projelerine hammadde saglamak üzere kullanılan ve kapasitesi sürekli genişletilen, Akdaglar Madencilik`in taş ocağı şantiyesinde buluştu. Yaşam savunucuları, çevre katliamından sorumlu tuttukları Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`yu ve AKP Hükümeti’nin çevre politikalarını açtıkları ‘Faili Veysel’ pankartıyla protesto ettiler.

Burada yapılan açıklamada, Türkiye`nin doğal alanlarına yönelik artan saldırılardan, AKP iktidarını, 2009`da yürürlüğe giren Çevre Etki Degerlendirme Uygulaması Yönetmeliği ve Tabiatı Ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanunu`nu, yürürlüğe sokan mevcut Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`nun sorumlu olduğuna dikkat çekildi. Türkiye’nin her tarafina yayılmış olan talan projelerinin görünmeyen yüzlerinden birinin de taş ocakları olduguna vurgu yapılan açıklamada, ormanı proje alanı olarak gören zihniyetin derhal terk edilmesi gerektigi belirtildi.

Aktivistler, bu taş ocaklarından birinin de 3. havalimanı yüklenici sirketi IGA tarafindan İstanbul`un Kuzey Ormanları köylerinden Ağaçlı’da açılmak istendigini belirttiler. KOS`un bu projeye karşı dava açarak hukuki mucadele de başlattığını aktaran aktivistler, 11 Haziran`da Ağaçlı Köyü`nde buluşaklarını duyurdular. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Anneliği reddeden kadın yarımdır

SONRAKİ HABER

7 annenin sessiz hikayesi, O'nsuz', Zonguldak'ta gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...