05 Haziran 2016 12:56

TGS İstanbul ve Ankara şube kongreleri yapıldı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul ve Ankara şubeleri, olağan genel kurullarını gerçekleştirdi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi, Caloğlu'daki binalarında Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. TGS İstanbul Şubesi Genel Kurulu’nda saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Gökhan Durmuş, gazeteciler açısından zor bir üç yıl geçirdiklerini söyledi.

Cezaevlerinde 37 gazetecinin bulunduğunu, yüzlerce gazeteci hakkında davalar açıldığını hatırlatan Durmuş, gazetecilerin adliye koridorlarında haberlerini savunmak zorunda bırakıldığını, gazete ve televizyon kanallarına hukuksuz biçimde kayyım atandığını dile getirdi. “Basın özgür olmadan demokrasi olmaz” diyen Durmuş, basın özgürlüğü için gazeteciler arasındaki dayanışmayı daha da arttırmak gerektiğini vurguladı.

Üç yıl içinde TGS Genel Merkez Yönetimi ile birlikte 6 işyerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayıp buralarda çalışan üyeleri toplusözleşme düzenine geçirdiklerini ifade eden Durmuş, gazetecilerin toplusözleşmeli çalışabilmeleri için örgütlenme çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Genel kurulda daha sonra seçimlere geçildi. TGS İstanbul Şubesi’nin yeni yönetimi Gökhan Durmuş, Sevgim Denizaltı, Ali Acar, Elif Akgül ve Sezim Özadalı’dan oluştu.

TGS Ankara Şubesi 22. Dönem Olağan Genel Kurulu, Türk-İş Genel Merkezi’nde toplandı. Genel Kurulda, gazetecilere yönelik toplu  işten atmalara, TGS üyelerine açılan dava ve soruşturmalara rağmen TGS’nin üye sayısını yüzde 25 arttırarak, 7 toplu iş sözleşmesi imzaladığı belirtildi.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan TGS Ankara Şube Başkanı Esra Koçak Mayda, gazetecilerin işten atma tehdidi yaşadığını, düşük ücret ve güvencesiz çalıştırıldığını söyledi. Mayda, meslektaşlarını tüm bu saldırılara karşı TGS çatısı altında örgütlenmeye çağırdı. TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli de, sendikalarının örgütlendiği gazetelerin mali- idari baskı altında olduğuna dikkat çekti. TGS Ankara Şubesi’nin faaliyet raporunu okuyan Şube Sekreteri Cem Gurbetoğlu Anadolu Ajansı’ndan TGS’yi tasfiye etme operasyonunu anımsatarak, “Devletin ajansında örgütlü olmak önemli ama artık özel sektörde örgütlü bir sendika haline geldik. Özel sektörde örgütlenen gazetecilerin birliğini ve dayanışmasını örgütleyen bir sendika olmamız lazım” dedi. Çağdaş Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay da, gazeteciliğin suç sayıldığı bir dönemden geçildiğini ifade etti. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Muhabiri Sinan Tartanoğlu ise kayıt dışı çalıştırılmaya karşı mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sen Benimsin

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Anneliği reddeden kadın yarımdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...