05 Haziran 2016 07:59

Ankara'da bacağını kaybeden Cafer Altun için kampanya

Ankara Katliamı’nda yaralanarak sağ bacağını kaybeden 24 yaşındaki Cafer Altun için kampanya başlatıldı.

Paylaş

On Ekim Dayanışması, Ankara Katliamı’nda yaralanarak sağ bacağını kaybeden 24 yaşındaki Cafer Altun’a protez bacak takılabilmesi için harekete geçme çağrısı yaptı. Bunun üzerine İndiegogo’da kampanya başlatıldı.

10 Ekim 2015’te Ankara’da gerçekleştirilecek Barış Mitingi öncesinde Tren Garı önünde art arda iki bomba patlamış, 102 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. 24 yaşındaki öğretmen adayı Cafer Altun da patlamada yaralananlar arasındaydı. Patlamanın ardından hastaneye götürülen Altun, öldü sanılarak hastanede ayrı bir bölüme konmuş fakat nabzının attığı fark edilince geçirdiği operasyonlarla hayata döndürülmüştü.Patlamanın ardından işitme ve görme kaybının yanı sıra sağ bacağını da kaybeden Altun’a protez bacak takılabilmesi amacıyla yapılan kampanyada toplanması gereken miktar 26 bin dolar.

‘DAHA GÜZEL GÜNLER İÇİN... CAFER İLE BİR ADIM AT!’

“Daha güzel günler için… Cafer ile bir adım at!” çağrısıyla kampanya başlatan On Ekim Dayanışması yayınladığı mesajda, “Cafer, hayattan ve öğretmenlikten vazgeçmedi. Yarım kalmış adımlarını tamamlayabilmesi için bir proteze ihtiyacı var. Diz kapağı eklemini yitirmiş olduğu için protezin özellikleri daha da önem kazanıyor. İhtiyaç duyulan hidrolik ve çipli protez Türkiye’de üretilmediğinden, parçaların yurtdışından getirilerek burada uzmanlar tarafından uygulanması gerekiyor. Bu protezin ve yapılacak işlemin toplam maliyeti, 26 bin dolar. Kötü günleri geride bırakabilmek için sizleri adımlarımızı birlikte atmaya çağırıyoruz” dedi.

Kampanyaya destek olmak isteyenler şu linkten ulaşabilir: https://www.generosity.com/medical-fundraising/daha-guzel-gunler-icin-cafer-ile-bir-adim-at  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haydarpaşa'da kitaplar için son gün

SONRAKİ HABER

TGS'den meslek hastalıkları ve iş güvenliği eğitimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...