04 Haziran 2016 18:46

TRT, Ensar ve bakanı eleştiren belgeselcinin işine son verdi

TRT'ye belgesel hazırlayan Gazeteci Elif Ural, Ensar Vakfı ve Bakanı eleştiren tweet'leri sebebiyle işten atıldı.

Paylaş

TRT'ye belgesel hazırlayan Gazeteci Elif Ural, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'yu Ensar Vakfı'ndaki tecavüz skandalındaki tutumu sebebiyle eleştirdiği için işten çıkarıldı.

Ensar Vakfı ve KAİMDER'in Karaman'daki evlerinde 10 çocuğun cinsel istismara uğraması sonrası dönemin AKP’li Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” demişti. Ramazanoğlu’nun bu sözleri sosyal medyada da büyük tepkilere neden olmuştu.

TRT’de çalışan Gazeteci Elif Ural da Twitter hesabından, “Pardon, kaç kere olması gerekiyordu sayın bakan?” yazarak duruma tepki göstermişti.

Diken'den Engin Baş'ın haberine göre bunun üzerine TRT yönetimi Elif Ural'ın işine son verdi. TRT ayrıca eski bölümlerden Ural'ın görüntülerinin sildirilmesi için talimat gönderdi.

Elif Ural, Diken’e yaptığı açıklamada, “Tam olarak söylemek gerekirse Ensar Vakfi evindeki cocuklara tecavüz olayıyla ilgili attığım tweetler nedeniyle TRT ile çalışmam sona erdi. Genel bir çocuk tecavüzü tweeti olsaydı bir tepki vereceklerini sanmıyorum, nitekim öncesinde bu tarz tweetlerim vardı ama bu olay Ensar Vakfı ile bağlantılı olduğu için gelişti”​ dedi.

TRT Belgesel yetkilileri, konuyla ilgili olarak görüş vermedi, ancak yasal bir talep gelmesi durumunda kendilerinin gerekli belge ve dökümanı temin etmekle yükümlü olduklarını belirttiler.

Ural durumdan yapımcıların aramasıyla haberdar olduğunu belirtti. Deneyimli belgeselci, yapımcısının kendisine, ‘TRT Belgesel Kanal Kordinatörü Süleyman Tezgel’in çok sinirli bir şekilde kendilerini aradığını, Elif Ural’ın derhal programdan çıkarılmasını istediğini, hatta kendisini de TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in arayarak ‘O kadını ekranda görmeyeceğim’ dediğini’ aktardı.

Ural, TRT’ye önceden teslim ettikleri ‘Bosna Mayınlar’bölümünün kendi görüntülerinin de bulunduğu halde yayınlandığını belirterek, “Bunu yapımcıma söyledim, o da Süleyman Tezgel’i arayıp söyledi. Tezgel, ‘Vay benim haberim yok, ben söylemiştim yayınlanmayacak diye’ yanıt vermiş” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Muhammed Ali'nin cenaze töreni Cuma günü yapılacak

SONRAKİ HABER

Hayır Şenol hocam, onun da hakkı var en az senin kadar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...