04 Haziran 2016 17:41

Görücü usulüyle evlendirildi, işkencelere maruz kaldı

Antalya'da evlenerek Erzincan'ın Tercan ilçesine taşınan 30 yaşındaki E.G, eşi Abdullah G. ve yakınlarınca işkenceye uğradı.

Paylaş

Antalya'da evlenerek Erzincan'ın Tercan ilçesine taşınan 30 yaşındaki E.G, eşi Abdullah G. ve yakınlarınca işkenceye uğradı.

Antalya'ya getirilerek tedaviye alınan E.G, eşinin kendisini ağaca bağlayıp penseyle tırnaklarını çektiğini, saçını derisiyle kopardığını, bir bacağını da kırdığını söyledi.

Kumluca'da oturan E.G., Mayıs 2015'te görücü usulüyle Abdullah G. ile evlendi. E.G., evlendikten 5 ay sonra eşi ve ailesiyle hayvancılık yapmak üzere geçici olarak Erzincan'ın Tercan ilçesi Bağpınar köyüne taşındı. İddiaya göre Abdullah G. ve ailesi, burada E.G.'ye şiddet uygulamaya başladı. Yine iddiaya göre Abdullah G., genç kadını ağaca bağlayarak penseyle tırnaklarını çekti, dişleri, kafatası ve kolunu kırdı, aç- susuz bıraktı. Son olarak 21 gün önce kocası tarafından saçları kopartılıp kafa derisine zarar verilen E.G., kaçarak köy muhtarının evine sığındı.

İFADE DEĞİŞTİ EŞ TUTUKLANDI

Durumun haber verilmesi üzerine jandarmanın hastaneye götürdüğü E.G, tedaviye alındı. Abdullah G. ve ailesinin tehdit etmesi üzerine E.G. şikayetçi olmadı. Buna rağmen fiziki şiddet göz önüne alınarak Abdullah G.'ye 6 ay uzaklaştırma cezası verildi. Jandarmanın haber vermesi üzerine E.G.'nin Antalya'daki yakınları, Erzincan'a gitti.

Bunun üzerine E.G. ifadesini değiştirerek Abdullah G.'den ve ailesinden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Abdullah G. tutuklandı. Yakınları tarafından Antalya'ya getirilen E.G., Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

ELAZIĞ YERİNE ERZİNCAN'DA

5 ay önce ablası E.G.'nin ailesinin şeker pancarı işinde çalışmak üzere geçici olarak Elazığ'a gideceklerini söylediğini anlatan kardeşi Halil K., ama ailenin kendilerine söylediklerinin aksine Tercan'da hayvancılık yaptıklarının ortaya çıktığını söyledi.

Üç ay boyunca E.G.'nin sadece evlendiği Abdullah G. tarafından değil görümcesi ve kayınpederi dahil tüm ailenin işkencesine maruz kaldığını söyleyen Halil K. “Ablam için 'Hayvanlara bakmıyor' gibi bir gerekçeyle defalarca ensesinden saç koparılmış, koluna vurulmuş, ayağına vurulmuş. Eşi değil kayınbabası olacak 55 yaşındaki Aziz G., görümcesi Aysel G. ahırda aç, susuz bırakılmış. Şimdiki haline bakıyorum ablam mı değil mi bilemiyorum" diye konuştu.

'ABLAM 90 YAŞINDA GİBİYDİ'

Ablasına telefonla ulaşmaya çalıştıklarında tırnaklarını pense ile tutarak iyi olduğunu zorla söylettiklerini belirten Halil K., ablasının yaşananları anlatması halinde kendisini, yeğenlerini öldürmekle tehdit ettiklerini iddia etti.

Olaydan Salı günü jandarmanın kendilerine haber vermesiyle haberdar olduklarını söyleyen Halil K., ablasını ilk gördüğü anda hissettiklerini “Tamamen bir araba nasıl kaza yapar pert olur. İşte öyleydi. 30 yaşındaki ablam 90 yaşında gibiydi" diye açıkladı.

Hastanede tedaviye alınan E.G'nin sağlık durumunun kritik olduğunu, kayınpederinin kürekle vurması nedeniyle kafatasının kırık olduğunu söyleyen Halil K., “Kolu kırık, topuğu kırık, vücudu morluklar içinde" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Selda Bağcan, Barcelona'da sahne aldı

SONRAKİ HABER

Zimmetine geçirdiği 981 bin lirayla iddaa oynadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...