04 Haziran 2016 13:52

Süper Pak'ta grev kararı fabrikaya asıldı

Süper Pak Ambalaj fabrikasında çalışan Selüloz İş üyesi işçiler grev kararı aldı.

Paylaş

İbrahim DANIŞ
İzmir

Süper Pak Ambalaj fabrikası işçileri grev kararı aldı. Ücret ve toplu sözleşme konularında işverenle sıkıntılar yaşayan Selüloz İş Sendikası’na bağlı işçiler, grev ilanını işyerine astı

MM Süper Pak Ambalaj fabrikasında çalışan işçiler ocak ayından bu yana ücret ve toplu sözleşme konularında işverenle sıkıntılar yaşıyordu. Arabulucu sürecinde de bir gelişme yaşanmayınca bugün toplantı aldı. Toplantı sonrasında grev kararı alan işçiler, yasal süre dolana kadar işverenin kendileriyle masaya oturmasını bekleyecek. Şartları kendileri lehine değiştirilmemesi sonucunda ise işçiler greve gidecek.

Selüloz İş Sendikası’na bağlı işçiler greve gitme konusunda kararlı. 120 kişiyle bugün toplantı alan işçiler şimdi işverenden gelecek olan haberi bekliyor. Aksi takdirde grev kısa süre içerisinde başlayacak. Öte yandan fabrika işçileri, iş yerine grev ilanını da astı.

120 İŞÇİ İŞ BIRAKACAK

Selüloz İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi İsmail Güderoğlu, haklarını alana kadar grevi sürdüreceklerini söyledi.120 işçi olarak greve gideceklerini ve iş bırakacaklarını belirten Güderoğlu, “Ocak ayından bu yana işverenlerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bir gelişme yaşanmayınca arabulucu tayin edildi. Yine haklarımızı alamadık. Bugün grev kararı aldık. Yasal süre içerisinde gelişme yaşanmazsa üretimi durduracağız. Haklarımız verilene kadar grev yapacağız. Yasal süre dolana kadar eğer bir gelişme olmazsa grevimiz başlayacak. Hakkımızı alacağız.” şeklinde belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Miting için sokağa çıktılar, biber gazıyla karşılaştılar

SONRAKİ HABER

Perdesiz Sahneler ve sahnede Muhtelif!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...