04 Haziran 2016 12:37

'Hassas olmasak vatandaş olmayan Ermenileri göndeririz'

Erdoğan bir kez daha Türkiye'de bulunan, vatandaş olmayan Ermenilerden bahsederek, 'Hassas olmasak hepsini Ermenistan'a göndeririz' dedi.

Paylaş

Üç günlük Afrika ziyaretinden dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de düzenlenen TİM 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları ödül töreninde konuştu.

Erdoğan, Ermeni Soykırımı tasarısını kabul eden Almanya'ya yönelik, "Almanya Parlamentosu'nun aldığı karar hayatın olağan akışına uygun değil. Onlar önce Holocaust'u yeniden tanımlasınlar" dedi. "Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece istismar edildiğini siz de çok iyi biliyorsunuz" diyen Erdoğan, "Ermeni meselesi bir şantaj aracı bir sopa olarak kullanılmaya başlandı" ifadesini kullandı. Türkiye'nin Ermeni konusunda hassas davrandığını söyleyen Erdoğan, "Eğer hassasiyet gözetmemiş olsak vatandaşımız olmayan Ermenileri niye ülkemizde tutalım, Avrupalılar gibi Ermenistan’a göndeririz, yaparız bunu" diye konuştu.

Erdoğan daha önce de Türkiye'de vatandaş olmayan 100 bin Ermeni'nin yaşadığını belirterek "İstesek Ermenileri deport ederiz" demişti.

Avrupa Birliği'ne de ağır eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen AB gerekliliklerini başkalarına farklı, bize farklı uygula, olmaz öyle şey. Ermenileri, terör örgütlerini, STK görünümlü terör sözcülerini, medya görünümlü propagandacıları önümüze sürmeyin. Siyasi ve medyatik bel altı vuruşlar yapmayın. Bu kadar net konuşuyoruz, siz de öyle yapın. Kasımpaşa'da dedikleri gibi 'Delikanlı olun ciğerimi yiyin" bizim anlayışımız budur' ifadelerini kullandı. "Buradan Almanya'ya tüm Avrupa'ya şu mesajı veriyorum" diyen Erdoğan, "Ya gündemdeki meseleleri çözüme kavuştururuz ya da Türkiye Avrupa önünde set olmaktan çıkar, sizi dertlerinizle baş başa bırakırız" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halkın üretim ve yaşam alanları tahrip ediliyor

SONRAKİ HABER

Eski FIFA yöneticileri 80 milyon dolar ikramiye almış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...