04 Haziran 2016 11:53

Defter atölyesi başladı: Kendi defterini kendin yap

Çeşitli alanlarda atölyeler düzenleyen Hamak Atölye ekibinin 5 hafta sürecek ilk çalışması “Defter Atölyesi” başladı.

Paylaş

Üç yıldır Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü bünyesinde ve bireysel olarak, çeşitli alanlarda atölyeler düzenleyen Hamak Atölye ekibi ilerleyen süreçlerde serigrafi ve monoprint teknikleri ile çanta yapım ve süsleme gibi daha birçok atölye açmayı da düşünüyor.  ‘Kendi defterini kendin yarat’ sloganıyla 4 Haziran’da başlayacak atölyenin amacı ise, satın alma ve hız kültürü içinde kaybettilen kollektif üretimi ve birlikte yaratım sürecini canlandırmak. 

Hamak ekibi çalışmalarını şöyle anlatıyor: “Alternatif ürünlerin tüketimi bir hayli revaçta. Ancak bu beğenerek aldığımız, sanayi tipi üretimin dışındaki ürünler nasıl yapılıyor diye sorduğumuzda, internet çağının nimetleri ile her türlü bilgide ‘bir tık’ ile önümüzde. İnsanlar pek tabi bu ürünleri DIY(Do it yourself) videoları aracılığıyla internetten öğrenebilir ve gerekli malzemeyi alıp uygulayabilir. Ancak zaten niyetimiz satın alma kültürü ve hız kültürü içinde kaybettiğimiz kollektif üretimi ve birlikte yaratım sürecini de canlandırmak.  Çoğu zaman, tek başına üretim için gerekli malzemeleri bulmak ve almak birçokları için heves kıran bir süreç olurken, atölyeler sırasında insanların bir arada ortak bir yaratım sürecine girdiğini, öğrenilen teknikleri birbirileri ile konuşarak ve yapılanları gözlemleyerek çok farklı şeyler ürettiklerine şahit olduk. Bu sebeple yazmayı, çizmeyi ve defterleri seven herkesi atölyede birlikte üretmeye davet ediyoruz.” 

Atölye 13 yaşından büyük herkesin katılımına açık.

ATÖLYE PROGRAMI  

Sabah saat 10.30-12.30, öğleden sonra saat 13.30-15.30 arasında düzenlenecek atölyeler 4 Haziran Cumartesi günü başlayıp 5 hafta sürecek.  
 
1. Hafta: Genel bilgilendirme ve tek formalı defter
2. Hafta: Kumaş kaplı tek formalı defter
3. Hafta: Çok formalı, kapalı sırt koptik dikiş
4. Hafta: Çok formalı, açık sırt koptik dikiş
5. Hafta: Süsleme teknikleri

Atölyeler 15’er kişilik olup, tek giriş ders ücreti 100 TL, toplam atölye ücreti 350 TL olacak. 
İlk iki hafta düzenlenen giriş derslerine katılmayanlar daha sonraki çalışmalara katılamayacak.  
Malzemeler Hamak Atölye tarafından temin edilecek. Ancak geri dönüştürmek ya da süsleme için kursiyerler kendi malzemelerini getirebilecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meğer aşk diye bildiğimiz katliammış

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ: Halkların birleşmesine engel olamayacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...