04 Haziran 2016 10:18

Paralel yapı iddiasıyla Edirne merkezli operasyon:40 gözaltı

Paralel yapı iddiasıyla Edirne merkezli Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Zonguldak ve Antalya’da 40 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ‘FETÖ/PDY soruşturması’ kapsamında Edirne merkezi 7 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin 3 ay önce cemaate ait arama yapılan çok sayıda vakıf ve dernek üyeleri olduğu bildirildi. 


Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Edirne’nin yanı sıra Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Zonguldak ve Antalya’da gözaltına alınan şüpheliler sabah sağlık kontrolünden geçirildi. Edirne dışında gözaltına alınan zanlılar ise Edirne'ye getirilecek. 

‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bölge İmamı Hasan O., Edirne İmamı Sadık K., Enes B., Osman K., Erkan İ., Nuri E., Nidai K., Bülent C., Erdoğan D., Halil İbrahim K., Ertuğrul T., Ramazan B., Ahmet A., Ferhat A., Ali T., İbrahim İ., İsmail Ö., Tarık A., Osman O., Fahrettin T., Salih Ö., Selçuk K., Fatih Görkem Y., İsmail F., Abdullah T., Murat T., Muharrem A., Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevliyken meslekten ihrac edilen eski polis memuru İbrahim A., Önder A., Tamer V., Selman Y., Mustafa Ü., Erhan B., Özge Y., Fatih İ., Beytullah B., Gani S., Çetin A., Şener S. ve  Ali S.'nin polisteki sorguları sürüyor. Soruşturma kapsamında Fethullah Gülen'inde aralarında bulunduğu firari 35 şüpheli aranıyor.  

3 AY ÖNCE ARAMA YAPILMIŞTI

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçen Mart ayında bir süre önce genel kurul kararı ile fesh edilen Balkan İşadamları Derneği (Biş-Der) ve yasa gereği 5 yıl süre ile evrakları muhafaza etmekle yükümlü son başkanı Beytullah Baykal’ın Sabuni Mahallesi’ndeki işyerine baskın düzenlemişti. İki saat süren aramalarda dernekle ilgili evraklara el konulmuştu. Ekipler ayrıca, Fethullah Gülen’in 1959 yılında Edirne'ye atandıktan sonra şehirdeki Üçşerefeli Camii'nde imam olarak görev yaptığı dönemde konut olarak kullandığı, yıkılmak üzere iken aslına uygun olarak yeniden yapılan ve halen Trakya Şükrüpaşa Eğitim ve Kültür Vakfı merkezi olarak kullanılan Dilaverbey Mahallesi’ndeki binada, Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinen bir kız yurdu ve Aile Yaşamını Destekleme ve Aileler Arası Dayanışma Derneği (AYDER), Edirne Eğitimciler Derneği'nde de arama yapmıştı. Soruşturma ve operasyon sürüyor. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Küçük kız çocuklarını daha da karanlığa gömmeyin!

SONRAKİ HABER

Laiklik herkese lazım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...