01 Mayıs 2012 16:54

Atölyede patlama: 1 işçi öldü

Bayrampaşa'da döküm atölyesinde meydana gelen patlamada bir işçi hayatını kaybederken bir işçi de yaralandı.Muratpaşa Mahallesi, Sarıdökümcüler Sanayi Sitesi, 7. Blok Sokak’taki Özbir Metal isimli firmada saat 21.00 sıralarında patlama meydana geldi. İddiaya göre, mutfak eşyaları için kulp üreten iş&

Atölyede patlama: 1 işçi öldü
Paylaş


Muratpaşa Mahallesi, Sarıdökümcüler Sanayi Sitesi, 7. Blok Sokak’taki Özbir Metal isimli firmada saat 21.00 sıralarında patlama meydana geldi. İddiaya göre, mutfak eşyaları için kulp üreten işçiler, üretim bandının sonundaki kazanın ısısını arttırmak için ateş yaktı. Ateşin hızlanması için tiner kullanılması üzerine basıncı artan kazanda patlama oldu. Patlamanın şiddetiyle fırlayan metal kapak işçi Ersin Kaya’nın (24) başına isabet etti. Ersin Kaya, olay yerinde hayatını kaybederken arkadaşı Dursun Çiftçi (28) hafif şekilde yaralandı.

Patlamanın sesi üzerine kazanın bulunduğu yere gelen diğer işçiler arkadaşlarını kanlar içinde görünce itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Dursun Çiftçi’ye ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne nakletti. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri de patlamanın meydana geldiği yerde incelemede bulundu. Görgü tanığı Abidin Özdemir, “Arkadaşlar kazanın ısısını arttırmak için ateş yakmışlar. Herhalde ateşi hızlandırmak için tiner kullanınca patlama meydana gelmiş” dedi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, daha önce firmaya geçici ruhsat verildiğini söyledi. Aydıner, “Firmanın başvurusu üzerine gerekli incelemeleri yapmış, kendilerine geçici ruhsat vermiştik. Ancak, yapılan iş gayri sıhhi malzeme üretimi olduğundan sorumluluk bizde değil büyükşehir belediyesinde olduğu için oraya yönlendirildiler. Böyle elim bir olayın yaşanmasından dolayı üzüntülüyüz. Bu tarz sanayi sitelerinin artık yerleşim yerlerinden uzakta olması gerekiyor. Zaten bu işletme buradan taşınacağını da belirtmişti.” ifadelerini kullandı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. (İSTANBUL)

FOTOĞRAF: ARŞİV

ÖNCEKİ HABER

Gençlik alandaydı!

SONRAKİ HABER

1 Mayıs’ta İzmir: Eşitlik, özgürlük, kardeşlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...