04 Haziran 2016 09:01

Ahmet Say ile Müziğin Serüveni

Felsefe Kültür Sanat Derneği (FKSD) bünyesinde 10 Nisan 2016 tarihinde başlayan 'Müziğin Serüveni' isimli atölyesi tamamlandı.

Paylaş

Türkiye’de müzik yazınına önemli katkılarda bulunan, aynı zamanda gazetemizin yazarı Ahmet Say, atölyenin çalışmalarına doğrudan katılarak da destek verdi. Atölyenin amacı, müzik tarihini kültür tarihinin bir parçası olarak incelemek olarak ifade edildi. Bu amaç doğrultusunda Say’ın Müzik Tarihi kitabından seçilen metinleri her hafta okuyan katılımcılar, pazar günleri Ahmet Say ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. 

FKSD internet sitesi üzerinden ilan edilen atölyeye lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra değişik meslek gruplarından ilgililer dahil oldu. Ortak özellikleri “profesyonel anlamda müzik ile bağlantısı bulunmamak” olan katılımcıları, alanının en yetkin kalemlerinden Ahmet Say ile yan yana getiren FKSD, alan dışı katılımcılarla atölye faaliyetleri düzenlemeyi önemsiyor. Türkiye’de akademi dışından üye kabul eden tek felsefe derneği olan FKSD, müzik konulu atölyelerinde Say’ın birçok yazısında altını çizdiği asgari bir müzik kültürü edinebilme gerekliliğini çıkış noktası olarak alıyor. Kimi zaman müziğe yön veren sanatçıların duruşlarının ve karakter özelliklerinin değerlendirildiği oturumlarda araştırılan döneme uygun olarak müzisyenlerinin eserlerinden seçilen kısımlar beraber dinlendi. Yine Ahmet Say’ın “Müzik Nedir ve Nasıl Bir Sanattır” kitabından metinlerin yan okuma olarak takip edildiği atölye bitiminde katılımcılara atölye katılım belgelerini, Say takdim etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP yasağa rağmen Diyarbakır’da halkla buluşacak

SONRAKİ HABER

Karaman'daki istismarcı öğretmene Ereğli’den de 36 sene 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...