04 Haziran 2016 08:36

HDP yasağa rağmen Diyarbakır’da halkla buluşacak

HDP Diyarbakır İl Örgütü 'Darbeye karşı demokratik direniş' mitinginin yasaklanmasına rağmen gerçekleştireceklerini belirtti.

Paylaş

HDP’nin Diyarbakır’da düzenlemek istediği, “Darbeye karşı demokratik direniş” mitinginin yasaklanmasına ilişkin HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları basın toplantısı düzenledi HDP MYK üyesi Ömer Önen, mitingin iptal edilmeyeceğini duyurarak, sadece miting yerinin İstasyon Meydanı yerine HDP İl Binası önü olarak değiştirdiklerini bildirdi. Önen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da mitinge katılacağını aktardı. 5 Haziran 2015’te HDP mitingine yapılan bombalı saldırıya ilişkin de konuşan Önen, “Bu zihniyete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bugün İstasyon Meydanı’nda yapılması istenen mitingi Diyarbakır Valiliği ‘güvenlik’ gerekçesiyle yasakladığını açıklamıştı. HDP İl Eş Başkanları Gülşen Özer, Cabbar Leygara, HDP MYK üyesi Ömer Önen konuya ilişkin parti il binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

‘MİTİNG YERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI’

Toplantıda konuşan Ömer Önen, “ Halkla buluşma etkinliklerimizin bir parçası olarak yaptığımız mitingler güvenlik gerekçesiyle bir bir yasaklanıyor. Adana, Diyarbakır, İzmir mitinglerimize yönelik ‘güvenlik’ gerekçesiyle yasak getirilmiştir. Ancak bizler yasağa rağmen halkımızla buluşacağız. Hem genel merkez düzeyinde hem de İl örgütünde tartışılarak mitingi aynı formatta yapmaya karar verdik. Mitingin iptali söz konusu değildir, ancak yeri ve saatinde bir değişiklik yapma kararı aldık. İstasyon Meydanı’nda yapmak istediğimiz mitingin yerinin saat 17.00, 19.00 saatlerinde HDP İl Binası önünde toplanma olarak belirledik ve bunu da kamuoyuna duyuruyoruz” diye konuştu. 

‘IŞİD ZİHNİYETİNE KARŞI HEP BİRLİKTE MÜCADELEYE’

Halkla buluşma etkinliğine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da katılım sağlayacağını bildiren Önen, “ Bizler yasakçı zihniyete karşı halkla buluşmayı sürdüreceğiz” dedi. 5 Haziran 2015’te HDP mitingine yapılan bombalı saldırıya da değinen Önen, “Aradan geçen ve Suruç, Ankara’da patlatılan bombalarla yaşamını yitirenleri anıyor, hala tedavi görenlere acil şifalar diliyorum. Bu zihniyet bugün de devam ediyor. Bizler bu zihniyete karşı mücadele etmeyi sürdüreceğiz. IŞİD çetelerinin zihniyetlerini kabul etmiyoruz. Demokratik bir Türkiye’nin oluşabilmesi için, Barış ve demokrasinin oluşabilmesi için buna karşı mücadeleyi hep birlikte sürdürmeliyiz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayserili kadınlar birliklerini büyütmek için buluşuyor 

SONRAKİ HABER

Ahmet Say ile Müziğin Serüveni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...