04 Haziran 2016 06:56

İHD: BM geç olmadan Külter için harekete geçmeli

İHD'den Necla Şengül, Hurşit Külter'in durumuna dikkat çekerek, "BM bugün geç olmadan Külter için harekete geçmelidir' dedi.

Paylaş

İHD Genel Merkezi Cezaevlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Necla Şengül, Şırnak’ta gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Hurşit Külter'in durumuna dikkat çekerek, "Cizre'deki vahşet bodrumları için harekete geçmeyen BM bugün geç olmadan Külter için harekete geçmelidir" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'den 27 Mayıs akşamından bu yana haber alınamıyor. Gözaltında alınan Külter'in kaybedilmesine tepkiler çığ gibi büyürken, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi Cezaevlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Necla Şengül Külter'in kaybedilmesini değerlendirdi. 

KÜLTER'LE 90'LI YILLARI YAŞIYORUZ!

Külter'in devlet tarafından gözaltına alındığı halde gözaltıyla ilgili bir açıklama yapmamasının insan hakları savunucularını kaygılandırdığını belirten Şengül, " Aklımıza gelen tek şey geçmiş yıllarda, 90'larda ülkemizdeki kayıplardır. Bugün Hurşit Külter ile 90'lı yılları tekrardan yaşıyoruz. Bu kadar uzun süreli bir kaybın bize geçmiş dönemlerde özellikle sonunun ne olduğunu göstermekte" dedi. 

'ŞIRNAK YETKİLİ MAKAMI KÜLTER'İ BİR AN ÖNCE BULMALI'

Bazı sosyal medya hesaplarında Külter'in gözaltına alınmasının duyurulmasından sonra Külter'den bir daha haber alınamamasının olayın ne olduğunu ortaya koyduğunu belirten Şengül, "Bu tür faili meçhullerin geçmişte de hiçbirinin hesabı verilmedi. Hiçbiri açığa çıkartılmadı. Bir an evvel Şırnak'ın yetkili makamının Külter'i bulması gerekiyor" diye konuştu. 

'TANSU ÇİLLER'İN FARKLI MİSYONU JÖH VE PÖH'

"Geçmişte dönemin Tansu Çiller ve Mehmet Ağarların daha farklı bir misyonu olarak bugün hükümet karşımıza JÖH'leri, PÖH'leri çıkartmaya başladı" diyen Şengül, şunları söyledi: "Bunların isimlerin JİTEM yâda JÖH, PÖH olması bizim için değişen bir şey değildir. Gündüz vakti insanlar bodrumda katledilerek bir halkın sesi dindirilmeye çalışıyor. Biz bu mücadelenin gerçekten hukuki boyutuyla hesap vermesi gereken herkesin bir gün hesap vereceğine inanıyoruz."

'BM KÜLTER İÇİN HAREKETE GEÇMELİDİR'

Uluslararası kamuoyunun böylesi bir süreçte ses çıkartmamalarının insan hakları savunucuları için çok üzücü bir durum olduğunu belirten Şengül, "Cizre'deki vahşet bodrumları için harekete geçmeyen BM bugün geç olmadan Külter için harekete geçmelidir" diye konuştu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Emniyet Genel Müdürlüğü: IŞİD tünel kazarak Kilis’e sızdı

SONRAKİ HABER

Cizre’de halk yıkıma öfkeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...