04 Haziran 2016 04:48

Menbic Askeri Meclisi savaşçıları Menbic'in 7 km yakınında

Menbic Askeri Meclisi, adım adım Minbic'e yürüyor. Bu sabah Qinne Tehtanî köyü de IŞİD’den geri alınarak kente bir adım daha yaklaşıldı.

Paylaş

Menbic Askeri Meclisi'nin uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle başlattığı operasyon devam ediyor. Dört gündür Tişrîn cephesinden Fırat Nehrinin batısında ilerleyen Menbic Askeri Meclisi savaşçıları, Kuzey ve Güney Til Arîş, Qubba Hesen Axa, Cib Hesen Axa, Cosa, Neîmiyê ve Qebir Êmo köylerinin ardından bu sabah saat 05.45'te Qinne Tehtanî köyünü de IŞİD’den geri aldı.

Menbic Askeri Meclisi adım adım Menbic'e yürürken, Menbic kent merkezine sadece 7 kilometre kaldığı öğrenildi.

Qereqozax cephesinde ise, dün geceden başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden şiddetli çatışmalarda onlarca IŞİD üyesi öldürüldü. 

Uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları da IŞİD mevzi ve noktalarına yönelik 4 hava saldırısı düzenledi. Bombardımanda 12 IŞİD üyesi öldürüldü.

Menbic Askeri Meclisi, sadece 7 km uzaklıkta bulunan Menbic'e yürüyor.

IŞİD’İN AVRUPA’YA AÇILAN KAPISI

Bölge Suriye’deki savaşın başlamasının hemen ardından çoğunluğu cihatçı bütün örgütlerin hakimiyet savaşı verdiği bir nokta oldu. Önce Özgür Suriye Ordusu, sonra Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam ve en sonunda IŞİD.

Menbic'e ilerleyen Suriye Demokratik Güçleri, ABD'den silah ve mühimmat desteği alıyor. ABD'li özel harekat birlikleriyse harekata danışmanlık yapıyor.

Bu bölgenin anahtar olarak nitelendirilmesinin arkasındaki sebeplerden biri Menbic’in, IŞİD’in Avrupa’ya açılan kapısı olarak görülmesi.

Zira IŞİD, Rakka ve Deyr ez Zor’a militan akışını buradan sağlıyor.(DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Muhammed Ali hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Fransa'da sel: Seine Nehri seviyesi beklenenin de üzerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...