03 Haziran 2016 13:54

İstanbul Müzik Festivali’nde bu gece: Bir Yaz Gecesi Rüyası

Bu yılki temasını Shakespeare'in dizelerinden alan İstanbul Müzik Festivali, ölümünün 400. yılında büyük yazarı özel bir projeyle selamlıyor.

Paylaş

Bu yılki temasını Shakespeare'in dizelerinden alan İstanbul Müzik Festivali, ölümünün 400. yılında büyük yazarı özel bir projeyle selamlıyor. Shakespeare'in en renkli oyunlarından Bir Yaz Gecesi Rüyası için Mendelssohn'un bestelediği eserde kökleri Stratford-upon-Avon'da olan Orchestra of the Swan ve 2015 Leyla Gencer Şan Yarışması Halk Ödülü sahibi soprano Ayşe Şenogul, ödüllü Shakespeare yorumcusu, oyuncu Tilbe Saran'la bu akşam 20:00’de Aya İrini Müzesi’nde bir araya geliyor.

Orchestra of the Swan, Mendelssohn'un son büyük orkestra eseri olan Keman Konçertosu'nda ise dünya sahnelerinde yıldızı hızla yükselen genç İngiliz kemancı Tamsin Waley-Cohen'i konuk ediyor.

Birmingham Şehir Salonu'nun Yerleşik Orkestrası Orchestra of the Swan, geçtiğimiz sezon İngiltere genelinde 60'tan fazla konser verdi; ayrıca Çin'e ilk turnesini büyük başarıyla tamamladı. BBC Music dergisinin "mükemmel, heyecan dolu bir orkestra ve şef" diye tanımladığı orkestra ve artistik direktörü David Curtis'in yapmış olduğu kayıtlar Gramophone dergisi ve Classic Fm tarafından Haftanın Albümü seçildi. Geniş repertuarı ile dikkat çeken orkestra, çağdaş bestecilerin 60'tan fazla eserinin prömiyerini de gerçekleştirdi.

Kemancı, Orchestra of the Swan'ın 2015/16 sezonu Yerleşik Sanatçısı Tamsin Waley-Cohen Avrupa'dan Amerika'ya ve Yeni Zelanda'ya uzanan kariyerinde Kraliyet Filarmoni, Londra Filarmoni, BBC Orkestraları ve Budapeşte Filarmoni gibi topluluklar eşliğinde konserler veriyor.

Shakespeare'nin Bir Yaz Gecesi Rüyası'nın büyüsüne kapılarak ona bestesi ile tekrar can veren Mendelssohn'un aynı adlı eseri, tiyatrocu Tilbe Saran'ın oyundan canlandıracağı bölümler ile sahneleniyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Documentarist'te ödüller, mülksüz ve mülteci hikâyelerine

SONRAKİ HABER

‘Suruç için adalet’ kampanyası başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...