03 Haziran 2016 13:22

IŞİD, Mare'ye yeniden saldırıyor

IŞİD, Halep'in kuzeyindeki Mare'ye yönelik yeni bir saldırı başlattı.

Paylaş

IŞİD, Halep'in kuzeyindeki Mare'ye yönelik yeni bir saldırı başlattı.

Batı, Körfez ülkeleri ve Türkiye destekli ÖSO mensubu ve cihatçı grupların kontrolünde olan bölgelerin IŞİD tarafından alınmasıyla kuşatma altında kalan kasabaya kuzey ve güneyden operasyon düzenlendiği bildirildi.

Cuma sabahı başlayan çatışmalarda, Türkiye ordusunun da Mare'nin kuzeyini topçu ateşine tutarak, bölgedeki Şam Cephesi birliklerine destek verdiği aktarıldı.

Çatışmalar sürüyor.

ABD HAVADAN SİLAH DESTEĞİ YAPTI

Öte yandan Reuters haber ajansına ismini vermeden konuşan cihatçı gruplardan birisinin komutanı, Mare’ye havadan silah desteği verildiğini söyledi. Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Mare’deki komutan Reuters’a, “Durum kötüye gidiyordu. Müttefikler mühimmat yolladı” dedi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de havadan yapılan silah yardımını teyit etti. Reuters, ABD’nin ilk kez içinde YPG’yi de barındıran Suriye Demokratik Güçleri dışında bir gruba havadan silah desteği verdiğini belirtti. Son haftalarda IŞİD Mare ve çevresinde düzenlediği saldırılarla muhalif grupların geri çekilmesine neden olmuş ve bu grupların ‘Azez koridoru’ olarak da bilinen Türkiye üzerinden geçen ikmal yolarını kesmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Hurşit Külter'in akıbetini soracak

SONRAKİ HABER

Hakan Fidan'ın görevden alındığı iddiası yalanlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...