03 Haziran 2016 13:07

Cumartesi Anneleri, Hurşit Külter'in akıbetini soracak

Cumartesi Anneleri, bu hafta 8 gündür kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’i soracak.

Paylaş

Her hafta ellerinde karanfillerle kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, bu kez 8 gündür kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’i soracak.

27 Mayıs 1995 tarihinden bu yana Galatasaray Meydanı’nda “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” şiarıyla oturan Cumartesi Anneleri, bu hafta "Hurşit Külter Nerede?" diye soracak. Eylemlerinin 584'üncüsünü gerçekleştirecek olan Cumartesi Anneleri, 27 Mayıs Cuma günü gözaltına alınan ancak o tarihten bu yana akıbeti açıklanmayan DBP Şırnak İl Yönetici Hurşit Külter'in akıbetini soracak.

Eylemlerine çağrı yapan Cumartesi Anneleri, Külter'in akıbeti konusunda büyük endişe duyduklarını belirterek, "Bizler, evlatları gözaltına alınarak kaybedilen aileler ve buna tanıklık eden hak savunucuları olarak Hurşit Külter'in akıbeti hakkında derin endişe içindeyiz. 584. buluşmamızda Kerime Külter'in ‘ Oğlumu istiyorum’ diyen sesini Galatasaray'dan yükseltecek ve devleti yönetenlerin ‘Hurşit Külter Nerede?’ sorumuzu cevaplamasını isteyeceğiz" dedi.

Cumartesi Anneleri, herkesi Hurşit Külter'in sağ salim ailesine teslim edilmesini talep etmek için Galatasaray Meydanı’na çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Hakan Fidan görevden alındı' iddiası

SONRAKİ HABER

IŞİD, Mare'ye yeniden saldırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...