03 Haziran 2016 13:01

‘Keyfi yasakları dikkate almayacağız’

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, birçok ilde yapacakları mitinglerin valiler tarafından yasaklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Bu keyfi yasaklamaları asla dikkate almayacaklarını vurgulayan Bilgen, seçim süreçlerinde HDP’ye yönelik saldırılar nedeniyle kimsenin tutuklu yargılanmadığına dikkat çekerek “Siz hangi güvenlikten, neyin güvenliğinden söz ediyorsunuz” diye sordu. 

Güncel gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Demokratik halk buluşmaları” başta olmak üzere partilerinin düzenlemek istediği etkinlik ve mitinglerin valiliklerce yasaklanmasına tepki gösterdi. HDP Genel Merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgen, Bu yasakların kendisinin darbeyi tescillemek olduğunu ifade etti. Bilgen, “Bu ülkede darbe koşulları yoksa bir siyasi partinin etkinliği demokratik, barışçıl bir miting olarak ele alınıp hak olarak değerlendirilmesi gerekirken neden hiçbir ciddi gerekçeye dayandırılmaksızın bir ay boyunca her türlü basın toplantısı, etkinlik ve kitlesel çalışma yasaklanıyor? Birileri partili cumhurbaşkanı gibi partili vali, partili emniyet müdürü, partili yargı moduna girmiş olabilirler. İktidar partisinin çıkarlarını savunmak için bir muhalefet partisinin etkinliğini engellemeyi kendilerine görev biliyor olabilirler. Onlara güvenerek yasaklar getiren mülki, idari amirler ona göre hesaplarını yapsınlar” dedi. Diyarbakır’da, Adana’da, Mersin’de, birçok şehirde ve HDP Genel Merkezine yapılan saldırıları, mitinglerde patlayan bombaları hatırlatan Bilgen, bu saldırılara karşı tedbir almayan emniyet birimleri ve bunun hesabını vermeyen hükümetin etkinliklerini yasaklama yoluna gittiğini söyledi. Bilgen, seçim süreçlerinde HDP’ye yönelik saldırılar nedeniyle kimsenin tutuklu yargılanmadığına dikkat çekerek “Siz hangi güvenlikten, neyin güvenliğinden söz ediyorsunuz” diye sordu. 

HDP etkinliklerini engelleyen zihniyetle, HDP’ye yönelik bombalama ve yakma eylemlerinin aynı zihniyetin eseri olduğunu belirten Bilgen, bu keyfi yasaklamaları asla dikkate almayacaklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde Adana’da, İzmir’de yasaklanmak istenen etkinlikleri yapacaklarını belirten Bilgen, İstanbul’da da miting yapacaklarını dile getirdi. Demokrasi buluşmalarının Türkiye’nin yol ayrımında toplumun kendi geleceğine sahip çıkması olduğunu ifade eden Bilgen, HDP’nin milyonlarca seçmen oyuyla Meclise gelmiş bir parti olarak bu tip baskı ve yasaklarla engellenemeyeceğini söyledi.  (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Manşetler nefrette birleşti

SONRAKİ HABER

'Hakan Fidan görevden alındı' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...