03 Haziran 2016 12:58

Manşetler nefrette birleşti

Almanya'da soykırım tasarının kabul edilmesi ile birlikte Türkiye’deki gazeteler ağız birliği edercesine nefret söylemleri kullandı.

Paylaş

Tasarının kabul edilmesi ile birlikte Türkiye’deki gazeteler ağız birliği edercesine nefret söylemleri kullandı. Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ve tasarıya onay veren Türkiyeli vekiller, gazeteler tarafından “hain” ilan edildi.

En ilginç manşetlerden biri Sabah gazetesi tarafından atıldı. Sabah, “Silah Arkadaşımız Sırtımızdan Vurdu” manşeti ile çıktı. Atılan bu manşet ile ise katliamda payı olan Almanların kendilerine ihanet ettiği ima edildi. Oysa kabul edilen tasarıda Almanya’nın da Ermeni Soykırımı’nda payı olduğu kabul edilmişti.

Star gazetesi ise, tasarının kabul edilmesine dair “Her Şey PKK İçin” başlığı attı ve Türkiye’nin Terörle Mücadele Kanunu’nu kaldırmamakta ısrar etmesinin ardından tasarının apar topar Alman meclisine geldiğini öne sürdü.

Yeni Şafak ise “Türkiye Bunu Unutmaz” başlığıyla Cem Özdemir’i hedef aldı.

Sözcü gazetesi, Almanya’nın Yahudi Soykırımı’nı yaptığını hatırlatarak, “Hitler’in torunları Türkiye’yi soykırım yapmakla suçladı” dedi.

Posta gazetesi ise, tasarıya ret oyu kullanan tek milletvekili olan Bettina Kudla’yı manşete taşıdı ve “Bir tanesin” başlığı attı. Gazete de Özdemir’i hedef gösteren gazeteler arasında yer aldı. 

Hürriyet gazetesi ise tasarın kabul edilmesini, “Yazıklar olsun” manşetiyle karşıladı.
 

ÖNCEKİ HABER

Barış için yine alanda olacaklar

SONRAKİ HABER

‘Keyfi yasakları dikkate almayacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...