03 Haziran 2016 12:50

‘Özel güvenlik bölgesi’ öğrencileri mağdur etti

Dersim’in Ovacık ilçesinde bulunan meslek yüksek okulu öğrencileri ‘özel güvenlik bölgesi’ nedeniyle sınavlara 60 km uzaklıktaki okulda giriyor.

Paylaş

Baran SÖNMEZ
Mustafa Serhan ÖZTÜRK 
Dersim

Dersim’in Ovacık ilçesinde bulunan meslek yüksek okulu öğrencileri ‘özel güvenlik bölgesi’ uygulaması nedeniyle Dersim merkezde bulunan Tunceli Üniversite Kampüsüne gönderildi. Ovacık kampüsünden 60 kilometre uzaklıkta olan Tunceli Üniversitesi Merkez Kampüsünde sınavlara girmeye mecbur bırakılan öğrencilerin hem eğitimleri aksıyor hem de barınma gibi temel ihtiyaçlarından mağdur ediliyor. 

Gazetemize konuşan Ovacık Meslek Yüksek Okulu İngilizce Çevirmenlik Bölümü Öğrencisi Büşra Yavuz, “Ovacık’tan gönderilirken bize barınma probleminin çözüldüğünü söylediler. Ama yaşadıklarımız hiç de öyle değil” dedi. Ovacık’taki yurda verdikleri yurt ücretinin üzerine, merkezde yerleştirildikleri yurt müdürlüğü tarafından da ücret talep edildiğini belirten Yavuz, “Ücretler ödenmediği taktirde yurttan atılacağımız söyleniyor” dedi. Çözüm için başvurdukları okul yönetiminden, “Çözüm valinin ödenek sağlaması” cevabını aldıklarını söyleyen Yavuz, yurtta yemek saati 11.00’e kadar sürerken, Ovacık meslek yüksek okulundan gelen öğrencilere yarım saatlik dilim arasında ücretli yemek veriliyor. Bu saatler de genelde sınav saatleri ile çakışıyor” dedi. Yaşadıkları barınma problemi nedeniyle mağdur olduklarını, arkadaşlarının sınavlara giremediğini belirten Büşra Yavuz, “Problem çözülünceye kadar sınavlara girmeyip, boykot edeceğiz” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Sarmaşık Derneğinden Sur mağduru aileler için sergi

SONRAKİ HABER

İmam hatip öğrencileri harf gibi dizilerek RTE yazdı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...