03 Haziran 2016 12:44

Sarmaşık Derneğinden Sur mağduru aileler için sergi

Diyarbakır'da Ressam Orhan Kazan’ın ‘Saklı Hazine’ sergisinin tüm geliri Sur’daki sokağa çıkma yasakları boyunca mağdur olan ailelere bağışlanacak

Paylaş

Sarmaşık Derneğinin organize ettiği Ressam Orhan Kazan’ın Saklı Hazine adlı Resim Sergisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’nın katılımıyla Cegerxwin Kültür Merkezinde açıldı. Serginin açılışına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Ressam Orhan Kazan, Sarmaşık Derneği Eş Başkanı Mehmet Şerif Camcı ve birçok sanatsever katıldı.

11 Haziran’a kadar açık kalacak sergiden elde edilecek gelir, Surlu ailelere bağışlanacak. Serginin açılışında konuşan Sarmaşık Derneği Eş Başkanı Mehmet Şerif Camcı, Ressam Orhan Kazan’ın doktor olduğunu belirterek, hekimlik ruhunu ve sanatı birleştirerek bu değerli eserleri ortaya çıkardığını söyledi. Camcı, Kazan’ın yıllarını verdiği bu eserleri dayanışma amacıyla kullanması eserlere değerli anlamlar yüklediğini ifade etti. Ressam Orhan Kazan ise sanatın acılar için ilaç olabileceğini belirterek, “Biz bir insanın tedavisini yapabiliyoruz hastalığını tespit edince. Dünyada yaşanan şiddet sarmalının ilacının sanat olabileceği düşüncesindeyim” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

SONRAKİ HABER

‘Özel güvenlik bölgesi’ öğrencileri mağdur etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...