03 Haziran 2016 12:12

İmam hatip içinde imam hatip yapılacak

Bahçesinde başka bir imam hatip okulu bulunan Bayraklı Osman Çınar Ortaokulu'nun imam hatibe dönüştürülmek istenmesine karşı veliler tepkili.

Paylaş

Bahçesinde başka bir imam hatip okulu bulunan Bayraklı Osman Çınar Ortaokulu'nun imam hatibe dönüştürülmek istenmesine karşı veliler tepkili. Bölgenin yeni bir imam hatibe değil, yeni bir orta okulu ihtiyacı olduğunu belirten veliler, okullarının fiziki koşullarının da iyileştirilmesini istedi.

İzmir'de okulların imam hatipe dönüşmesine karşı velilerin tepkisi devam ediyor. Bayraklı Osmangazi'de bulunan Osman Çınar Ortaokulu'nun imam hatipe dönüşeceğini öğrenen veliler bölge halkıyla beraber okul önünde eylem yaptı. 'Okuluma Dokunma' pankart açan 'Okul İçinde Okul İstemiyoruz', 'En İyi Okul En Yakın Okuldur' ve 'Çocuklarımız İmam Olmasın' yazılı dövizler açarak tepkilerini dile getirdiler. Veliler aynı zamanda yüzlerce de imza toplamış durumda.

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube yöneticileri ve BHH'lilerin de katıldığı eylemde veliler adına basın açıklamasını okuyan Gülsüm Çelik, konuyla ilgili kesin bilgi almak için yetkililerle görüşmek istediklerini ancak yetkililerin kabul etmediklerini belirtti.

'EK BİNAMIZ İMAM HATİBE VERİLDİ'

Osman Çınar Orta Okulu içine öğrenci fazlalığıyla yapılan ek binanın daha sonra Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu'nu olduğu bilgisini vererek "Bunun neticesinde şu an çocuklarımız 40 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorunda kalmışlardır. Bizim asıl ihtiyacımız okulumuzun fiziki ihtiyaçlarının iyileştirilmesidir" dedi. Veliler olarak çocukların hak ettiği şekilde iyi bir eğitim almasını, geleceğe güvenle bakmasını istediklerini ifade ederek, Milli Eğitim'den okullarının tam gün eğitime geçmesini talep etti. Çelik, bütün velileri de ses vermeye davet etti.

'İMAM HATİP VELİLERİN DEĞİL İKTİDARIN TALEBİDİR'

Eylemde konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç da laik eğitime ve laik yaşama saldırıların bir parçasının bugün Bayraklı'da yaşandığını belirterek şunları dedi "Buradaki talep velilerin, öğrencilerin ihtiyacı değil, siyasal iktidarın bir ihtiyacıdır. Ülkenin tamamında laikliği öteleyen politikaları yürütmeye çalışıyorlar. Karma eğitimi de ortadan kaldırmak istiyorlar. Buna karşı halkın, velilerin, öğretmenlerin ve sendikaların laik eğitime sahip çıkmaları ve birlikte hareket etmeleri gerekir". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Küçük üreticilere darbe tarım şirketlerine teşvik

SONRAKİ HABER

Mayıs ayında en az 119 işçi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...