03 Haziran 2016 11:50

HDP'nin İzmir mitingini valilik yasakladı

İzmir Valiliği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'nün yarın Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı mitingi yasakladı.

Paylaş

İzmir Valiliği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'nün yarın Gündoğdu Meydanı'nda yapacağı ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da katılacağı "Demokratik Siyaset Buluşması" mitingini "Kamu güvenliği" gerekçesi ile yasakladı. 

Valiliğin mitingi yasaklamasına ilişkin HDP il binasında düzenlenen basın toplantısına HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın da katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP İl Eş Bakanı Gülay Bilici, yasaklama kararının hiçbir somut, meşru gerekçeye dayanmadığını belirterek, demokratik siyaset yapma hakkının engellenmesi ile örgütleme ve toplantı özgürlüğünün ortadan kaldırıldığını söyledi. Valiliğin yasaklanmasının ardından alternatif bir program hazırladıklarını ifade eden Bilici, "Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı Adnan Menderes Havalimanı'nda bir konvoyla karşıladıktan sonra il binasında halk ile buluşacağız" dedi.

Daha sonra söz alan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise, valiliğin verdiği kararın antidemokratik olduğunu belirterek, "Bir hafta önce MHP'nin başkan adayına bile Gündoğdu Meydanı'nın açılıyor ancak Meclis'in 3'üncü büyük partisine meydanın kapanması kabul edilebilir bir durum değildir" dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ethem Sarısülük Batıkent’te anıldı

SONRAKİ HABER

Kayseri’de HDP yöneticisi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...