03 Haziran 2016 11:34

‘Öğretmen dayağı’ iddiasına soruşturma

Bursa’da bir ortaokulda eğitim gören zihinsel engelli 14 yaşındaki B.A.’yı dayak atarak hastanelik edilen öğretmene suç duyurusu.

Paylaş

Bursa’da bir ortaokulda eğitim gören zihinsel engelli 14 yaşındaki B.A.’yı, başına kitap ile vurup tokat atarak hastanelik ettiği öne sürülen Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmeni S.G. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, öğretmen hakkında idari soruşturma başlattılarını, ayrıca aile ile konuşup çocuğun sınıfını değiştirdiklerini söyledi.  

Merkez Osmangazi ilçesinde bir ortaokulda 7. sınıfa giden ve yüzde 50 oranında zihinsel engelli olduğu belirtilen B.A. ve bazı arkadaşlarının, geçen 13 Mayıs günü Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmeni S.G. tarafından yaramazlık yaptıkları iddiasıyla sıra dayağına çekildikleri öne sürüldü. Öğretmeni tarafından başına 3 kez kitapla vurulup tokat atıldığı ileri sürülen B.A. hastanelik oldu. B.A.’nın annesi Nadide Demirkapı’nın şikayeti üzerine, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni S.G. hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

‘DAHA SONRA DA TEHDİT ETTİ’ İDDİASI

Anne Demirkapı, olayın peşini bırakmayacağını açıklayarak şöyle dedi: “Okulda yaşananları beni telefon ile arayan rehberlik öğretmeninden duyunca çıldırdım. Hemen hastaneye gittim. Zihinsel engelli olan yavrum çok korkmuştu. Kendisine iki gün rapor verdiler. Daha sonra okula gittim. Döven öğretmenine, ‘Kanunda bile anne ve babanın çocuğunu dövme hakkı yokken sen benim çocuğumu nasıl döversin?’ diye sordum. Önce ‘Ben vurdadım’ dedi. ‘Vurmadığınız için mi bu çocuğu ambulansla hastaneye kaldırıldı’ diye çıkışınca, ‘Elinizden geleni ardına koymayın’ diyerek kesip attı. Ben de, ‘Zaten koymayacağım’ diyerek yanından ayrıldım. Daha sonra aynı öğretmen karşılaştığı çocuğumu, ‘Bir daha karşıma çıkma kötü olur. Sen anlama özürlü müsün’ dedi. Olaya ise çocuğum S.Y. isimli arkadaşı da tanık oldu. Ben de savcılığa gelip şikayetçi oldum.” 

İDARİ SORUŞTURMA DA BAŞLATILDI

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili idari soruşturma başlattıklarını belirterek, “Konuyu müfettişler araştırıyor. Biz aile ile konuştuk. Çocuğunun sınıfını değiştirdik. Ayrıca öğrencide zihinsel engel var. Ama yüzde 50 değil daha az oranda” dediler. (Bursa/DHA) 

ÖNCEKİ HABER

8 Mart’ta yürüyen kadınlara ceza

SONRAKİ HABER

Bayraklı’da TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...