03 Haziran 2016 11:29

8 Mart’ta yürüyen kadınlara ceza

Manisa’da geçtiğimiz yıl düzenlenen 8 MArt yürüyüşüne katılan 17 kişinin yargılandığı davada 12 kadına toplam 20 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
Manisa

Manisa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5.duruşmasında, kadınlar hakkında yürüyüş güzergahına uymadıkları gerekçesiyle dava açıldı. Davanın dün görülen 5. duruşmasında 12 kadına ayrı ayrı 1 buçuk yıldan 2 yıla kadar hapis cezası verildi. Kadınların avukatları karara itiraz edeceklerini, sonuç alınmadığı takdirde davayı AİHM’ye taşıyacağını belirtti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için eylem komitesinde yer alan Sağlık emekçisi Figen Pehlivan Demirel yasal haklarını kullarak bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini, verilen cezanın ise hukuksuzluğun ispatı olduğunu belirtti. Demirel, “Avukatlarımız eylemin ifade özgürlüğü olduğunu ve hatta bunun engellemesinin suç olduğunu söylemelerine rağmen, eylem suç sayıldı. Mücadelemize ve eylemlerimize devam edeceğiz. Aldığımız cezanın gerekçesi ters güzergahtan yürümemiz imiş. Bu kentte korkuyu biraz daha yaymak istiyorlar. Eyleme giderseniz başınıza bunlar gelir mesajı vermek istiyorlar ancak bizim anayasal hakkımız zaten” dedi. 

Eğitim emekçisi Emek Çeker de, ilk duruşmada hakimin tutumunun olumlu göründüğünün dolayısıyla böyle bir kararı beklemediklerini ekledi. Böyle bir cezanın mücadelelerinden alıkoymayacağını belirten Çeker,“Bu baskılara inat alanlarda olmaya devam edeceğiz”dedi. 

ÖNCEKİ HABER

İnsan kaçakçısı kahramana nasıl dönüşür? Nerede dönüşür?

SONRAKİ HABER

‘Öğretmen dayağı’ iddiasına soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa