03 Haziran 2016 10:25

İstanbul mitingine katılım çağrısı

HDP, DBP, HDK, DTK ve KJA, İstanbul'da 5 Haziran'da yapılacak "Darbeye hayır" mitingine katılım çağrısında bulundu.

Paylaş

HDP, HDK, DBP ve DTK tarafından birçok kentte düzenlenen "Darbeye Hayır" mitinginin İstanbul ayağı 5 Haziran günü Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleştirilecek. Hazırlıkları devam eden miting için İstanbul Valiliği'ne Miting Tertip Komitesi tarafından yapılan başvuruya olumlu yanıt verildi. 

HDP, HDK, KJA, DTK ve DBP yöneticileri, HDP Milletvekilli Hüda Kaya'nın katılımı ile mitinge katılım çağrısında bulundu. HDP İstanbul İl Örgütü binasında düzenlenen toplantıda konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Doğan Erbaş, darbe ve savaş politikalarına karşı İstanbul'da yaşayan tüm halkları mitinge davet etti. 

Ardından konuşan Hüda Kaya da, Kürdistan'da infaz ve operasyonlarla bir intikam alınmaya çalışıldığını ve bunun devamı olarak Meclis'te HDP'ye yönelik baskıların geliştirildiğini söyledi. "6-7 milyon insanımızın iradesi kabul edilmek istenmiyor. 'Sandık, sandık' diyenler bu gün sandıkları hiçselleştiriyor" diyen Kaya, 7 Haziran öncesi İstanbul'da düzenlenen HDP mitingini hatırlatarak, 

"7 Haziran'da halkımız nasıl o meydanı doldurduysa 5 Haziran'da 'darbeye hayır demek' için halkımızı Bakırköy'ü doldurmaya çağırıyoruz" diye belirtti.

'FAŞİZME KARŞI TOPYEKÛN DİRENİŞ'

HDK İstanbul Eş Sözcüsü Şamil Altan ise, bütün ezilenleri yaşanan "darbe" sürecine karşı birlikte hareket etmeye davet ederek, faşizme karşı "topyekun direniş" diyeceklerini kaydetti.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Aysel Güzel, kadınlara çağrıda bulunarak, "Tekçiliğe, sömürüye, darbeye karşı bir miting gerçekleştireceğiz. Kadınların olmadığı yerde eksiğiz. Kadınların bu mitinge sahip çıkması önemlidir" dedi. DBP İstanbul İl Eş Başkanı Hülya Erdoğdu da, partilerine yönelik baskı, operasyon ve tutuklamalara karşı mitinge katılım çağrısında bulundu. 

Daha sonra konuşan Miting Tertip Komitesi Felemez Erkan ise, uzun süredir mitinge hazırlandıklarını vurgulayarak, mitingin teknik alt yapısının hazır olduğunu söyledi. Alanın dolup taşıyacağını söyleyen Erkan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit ve DBP Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel'in katılacağı mitingde, sanatçılar Xero Abbas, Grup Munzur ve Nurcan Değirmenci'nin sahne alacağını ifade etti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Başbakan Yıldırım: Karar yok hükmündedir

SONRAKİ HABER

Bir mülteci faciası da Akdeniz'den: En az 100 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...